[Video] 889 novih okužb, a stanje se navkljub 550 mrtvim od začetka epidemije le popravlja! Za vse, ki prihajajo iz držav na rdečem seznamu odrejena desetdnevna karantena!

Datum:

V soboto, 7. novembra 2020 je bilo v Sloveniji potrjenih 889 novih okužb s covidom-19. V državi je trenutno 22.167 aktivnih primerov, stopnja 14-dnevne pojavnosti pa trenutno znaša 1058 primerov na 100.000 prebivalcev. V bolnišnicah se nahaja 1125 obolelih za wuhanskim koronavirusom, od tega jih je 176 na intenzivni negi. Umrlo je še 19 ljudi.

                   

V Sloveniji je bilo od začetka pandemije covida-19 potrjenih 45.160 primerov covida-19. V soboto, 7. novembra 2020 so potrdili 889 novih primerov okužbe. Trenutno je v državi 22.167 aktivnih primerov, kar je manj kot polovica vseh primerov skupaj.

V bolnišnicah je bilo včeraj na novo hospitaliziranih 102 pacientov s covidom-19, 9 pa jih je potrebovalo intenzivno nego. Umrlo je 19 ljudi, število smrti zaradi covida-19 v Sloveniji je s tem naraslo na 550. Vsemu navkljub podatki kažejo, da se stanje počasi stabilizira.

Vlada Republike Slovenije je sporočila, da je bilo v soboto opravljenih 3.918 testiranj za covid-19. Iz bolnišnic je bilo odpuščenih 42 pacientov.

Predstojnik Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo prof. dr. Miroslav Petrovec je v petek, 6. novembra 2020 poudaril, da nam zgolj testiranja dajejo pravi vpogled v epidemijo covida-19 in omogočajo izvajanje ustreznih ukrepov ter nakazujejo smernice za potrebne ukrepe. “V zadnjem valu epidemije se je število testiranj dvignilo za petkrat v primerjavi s prvim valom, kar predstavlja ekstremni napor za vse ljudi, ki delajo v laboratorijih.” Petrovec je poudaril, da se “zelo težko soočamo s takim velikim številom vzorcev, kot jih moramo dnevno obdelati.”

Vse sosednje države na rdečem seznamu

Na rdečem seznamu pa so se od četrtka, 5. novembra 2020 znašle tako Avstrija kot Madžarska, Hrvaška in Italija. Odlok stopi v veljavo v nedeljo, 13. novembra. Posameznike, ki vstopajo v Slovenijo in imajo prebivališče v državi na rdečem seznamu ali prihajajo iz države, ki se nahaja na rdečem seznamu čaka deset dni dolga karantena.

Rdeči seznam evropskih držav (foto: Vlada RS)

O potankostih vladnega odloka o začasni delni omejitvi gibanja ljudi in prehajanju državne meje si lahko preberete TUKAJ.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

SDS: Poraz vladajoče koalicije na evropskih volitvah bo še povečal njeno nesposobnost

Slovenska demokratska stranka je na seji sveta SDS opravila...

Danes: 53. tabor slovenskih pevskih zborov v Šentvidu pri Stični

V Šentvidu pri Stični bo danes osrednja prireditev 53....

Černač: Slovenija je izgubila vso verodostojnost

Po medijskem razkritju zaušnice, ki jo je Evropska komisija...