[Video] POP TV sam promoviral Anisa Ličino, organizatorja “pravih protestov proti vladi Janeza Janše”! Mediji, opozicija in nasilni protestniki so iste gore list!

Datum:

V zadnjih dneh se mediji in opozicija poskušajo poleg tega, da javnost prepričujejo, da niso povezani med seboj, še dvoje stvari: prepričati nas želijo, da petkovi in četrtkovi protestniki niso povezani in da ne eni ne drugi niso povezani z opozicijo. Na srečo mediji sami objavijo dovolj dokaznega gradiva, s katerim je mogoče vse njihove napore razkriti kot čiste laži. Na POP TV se branijo, kako niso oni krivi za nasilje protestnikov, medtem ko so sami namenjali izdatno pozornost enemu od kolovodij četrtkovih in petkovih protestov Anisu Ličini. O prisotnosti “žvižgača” Ivana Galeta tako na petkovih kot četrtkovih protestih pa ni potrebno izgubljati besed. Bil je namreč povsod.

                   

Opozicija se v zadnjih dneh skuša, tudi s pomočjo osrednjih medijev, s katerimi domnevno niso povezani, v javnosti prikazati kot nekdo, ki je vreden jahanja moralnega osla. Oni nimajo nič s protestniki, še zlasti ne z nasilnimi protestniki, nasilne proteste je namreč organizirala, po njihovo, vladajoča SDS. Osrednji mediji se prav tako, še nekoliko bolj kot po navadi, “delajo Francoze” in si s puhlicami o tem, da “oni le poročajo”, skušajo “pilatovsko” oprati roke glede kakršnekoli krivde za izbruhe nasilja.

Na žalost opozicije in medijev danes obstajajo družbena omrežja, ki omogočajo, da si ljudje vseh slojev in družbenih funkcij, saj veste, demokracija, o kateri radi govorijo, med seboj delijo posnetke, se opozarjajo in na tak način informacije krožijo precej hitreje. In rezultat tega je, da se osrednji mediji, ki imajo zdaj nasproti mnoge alternativne medije, vse pogosteje “samoobtožijo”. Na ta način lahko danes zlahka zavržemo vse njihove poskuse, da bi osrednje medije ločili od opozicije, obojne od protestov in nasilja.

Pred dnevi je tako minister Aleš Hojs na Twitterju zlahka razkrinkal sprenevedavo novinarko POP TV – ja, ki je zanikala vlogo medijev pri organizaciji in spodbujanju protestov in s katero je imel po protestih krajši prepir pred kamerami. Minister je na Twitterju objavil posnetek, na katerem Janša Jenull tej isti novinarki diktira, kako naj snemajo proteste in protestnike:

Le kak dan za tem je raziskovalni novinar Bojan Požar, opozoril na to, da je POP TV, spet vprašanje, ali so se tega zavedali, kot namiguje Požar, ali pa je šlo za njihovo “samoobtožujočo nemarnost”, v svojem prispevku zavrtel posnetek, na katerem se kot “naključni protestnik”, poleg nekaterih vidnih SD – jevcev, pojavlja tudi zloglasni Anis Ličina. Človek, ki se je razglasil za organizatorja “pravih protestov proti vladi Janeza Janše” in se distanciral od “petkovih protestov”, katerih del je od samega začetka bil.

Kaj imamo torej tukaj – v režiji, po naši nerodnosti samega POP TV? Dokaze  za več povezav: med osrednjimi mediji in opozicijo; osrednjimi mediji in protesti; med petkovimi protesti in protestom, ki se je zgodil v četrtek; med opozicijo in protesti ter povezanost osrednjih medijev z nasilnimi protesti. Hvala, POP TV!

https://twitter.com/BesniPenzioner/status/1324422953392549888

Spomnimo, 5. novembra je minister za notranje zadeve Aleš Hojs novinarki POP Katarini Matejčič v obraz povedal, da so ravno levi proti vladi nastrojeni mediji soodgovorni za nasilne proteste, saj so jih ves čas, od spomladi dalje intenzivno podpirali. “Mediji ste soodgovorni za to. Mesece ste jih podpirali in jim “dajali kruha”. Mediji ste prispevali k temu, da se je to danes zgodilo. Zdaj imate pa ranjene policiste,” je dejal minister Hojs.

Aleš Ernecl

Sorodno

Zadnji prispevki

Čigav novi obraz bo Peter Gregorčič?

"Ponudil jim je, da bi s svojo ekipo prevzel...

Proruski Kučanovi “mirovniki” pri Urški Klakočar Zupančič

Časnik Delo poroča o "skrivnem sestanku" Kučanovih šestih mirovnikov...

Kučanova zadrega s Čeferinom, ki ga ni tu

Revizija nakupa razpadajoče stavbe na Litijski v Ljubljani, v...

Golob pravi, da bo nakup Patrijinih oklepnikov strokovna odločitev, na Boxerje je očitno že pozabil

"Spomnimo, strokovnjaki so jih rotili, naj ne razveljavijo pogodbe...