[Video] Ameriški veleposlanik pri EU na zaslišanju potrdil: Trump ni zahteval ničesar v zameno od Ukrajine

Datum:

Preiskava o možnosti poziva k odpoklicu z oblasti ameriškega predsednika Donalda Trumpa traja že drugi teden in se vse bolj sesuva. Obtožbe Demokratov proti predsedniku Trumpu v zvezi z njegovim pogovorom z ukrajinskim predsednikom Zelenskim so se izkazala zgolj za “domneve” posameznikov, ki pa so jih sami demantirali v svojih zaslišanjih.

                   

Po prvem tednu zaslišanj pred ameriškimi kongresniki v zvezi s preiskavo o možnosti poziva k odpoklicu z oblasti ameriškega predsednika Donalda Trumpa, se je na vročem stolu znašel veleposlanik pri EU Gordon Sondland.

Osrednji in levoliberalni mediji so v pričakovanju na Sondlandovo zaslišanje pričakovali, da bo končno pričal nekdo, ki je bil v stiku z ameriškim predsednikom, in bo lahko predstavil dokaze, namesto zgolj govoric o katerih je bilo govora do sedaj.

Demokrati so namreč potem, ko je propadla Muellerjeva preiskava, ki ni dala željenih rezultatov o Trumpovih povezavah z Rusi, pozornost preusmerili na Trumpov telefonski pogovor z novim ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim.

A niso pričakovali, da se jim bo to še grdo maščevalo, saj je v korupcijski škandal v Ukrajini vpleten vodilni kandidat za demokratsko predsedniško nominacijo, nekdanji podpredsednik ZDA Joe Biden in njegov sin Hunter.

Starejši Biden je namreč interveniral pri predhodniku Zelenskega, naj zamenja tožilca, ki je začel s preiskavo  energetskega velikana Burisma, v zvezi s korupcijo, v nadzornem svetu pa je sedel tudi Bidenov sin.

Sondland je priznal, da Trump ni želel nič v zameno od Zelenskega, zgolj da novoizvoljeni predsednik naredi tisto, za kar so ga Ukrajinci izvolili – se loti korupcije, ki vlada v državi.

Na vprašanje Sondlanda, kaj želi od Zelenskega je Trump odvrnil: “Ne želim ničesar! Nočem nikakršnega quid pro quo. Hočem da Zelenski naredi tisto, kar je obljubil v predvolilni kampanji.”

Tudi sam Sondland je na zaslišanju priznal, da mu “nihče na tem planetu” ni povedal, da je Trumpova pomoč Ukrajini odvisna od ponovnega odprtja preiskave o korupciji glede Burisme. Šlo je zgolj za njegove “domneve”, ki so jih proti ameriškemu predsedniku nastrojeni mediji napihnili preko vsake mere.

Demokrati so se zanašali, da bo Sondland namočil Trumpa. A se je zgolj še enkrat izkazalo, da med Demokrati vlada histerija. Proti predsedniku Trumpu so pripravljeni iti z vsemi možnimi sredstvi, a z vedno manj uspeha.

Namreč ameriške volivce sam lov na čarovnice, ki ga vodijo Demokrati proti Trumpu, vse manj zanima. Velik del volivcev je namreč že odločen, medtem ko se neodvisni volivci lahko na lastne oči prepričajo, kakšna norost je prevzela Demokrate. Če ni kriva Rusija, je dobra Ukrajina. Pri tem jim niti ne pade na pamet, da ena laž spodbija verodostojnost druge.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Magija gorskih jezer: Nagrada za trud in vztrajnost

Pot do gorskih jezer zahteva nekoliko več napora in...

Slovenski državljan nadlegoval deklico in grozil njenim prijateljem

V soboto popoldne je ob jezeru pri Borovljah, nedaleč...

36-letnik je med policijskim pridržanjem izgubil zavest in v bolnišnici umrl

V soboto ponoči je 36-letnik bil prisilno odpeljan zaradi...

Levičarska politika zaposlovanja razkrila številne slabosti varovanja Trumpa

Spodletel poskus atentata na kandidata za predsednika ZDA Donalda...