[Video] Bo na vsaki tiskovni konferenci Nike Kovač nov pes?

Datum:

Čas volitev se bliža in napetost v zraku narašča sorazmerno s pričakovanji, da pa ne bi bilo vse tako napeto in konstantno, se je Boris Tomašič odločil, da v tokratni oddaji Kdo vam laže posveti čas tudi humorni strani predvolilnega časa, za to pa je poskrbela tragikomedija šefice Inštituta 8. marec Nike Kovač, ki je bila glavna na eni od najbolj bizarnih novinarskih konferenc, o katerih smo pisali.

                   

Kljub bizarnemu dogodku in izrečeni marsikateri “smešni” s strani Nike Kovač in njene ekipe, pa vendar uvodoma voditelj Boris Tomašič aplavdira ob njihovem političnem aktiviranju in pozivu mladim, naj se udeležijo volitev z besedami: “Bravo, Nika Kovač, bravo, mladi, bravo, 8. marec, treba je it volit in motivirat mlade, naj grejo volit!”

Prava agenda gibanja očitno ni le poziv na volitve
Pa vendar namen ustanovitve gibanja “Gremo volit!” ni le poziv na volitve mladim, kot bi mislili, saj je po besedah Kovačeve del agende gibanja tudi “ponovno zbiranje podpisov za zelo konkreten zakon, zakon, ki so ga oblikovali skupaj z ljudmi”, kot je dejala. “Zanimiva formulacija, ker drugače se zakoni sooblikujejo s prašiči, konji, amebami in ostalimi živalmi?”, je njeno formuliranje stavka komentiral Tomašič. S svojim novim zakonom želi Nika z ekipo ukiniti vse Janševe zakone, vsaj tako je povedala. No, skoraj vse, kar načeloma pomeni ukinitev desetih PKP-jev, Ubru, policijskemu zakonu, …“z enim zakonom bodo ukinili vse, ljudje bodo vračali denar, ljudje bodo enostavno morali iti nazaj na krizne čase, ker se je Nika s prijatelji odločila, da bo vložila zakon, ki bo odpravil vse ‘zlobne’ zakone”. Očitno med “zlobne” zakone spada med drugim tudi zakon o dolgotrajni oskrbi, torej bi moralo upokojence resnično skrbeti?! Bi moralo skrbeti tudi vse, ki so bolni, saj se s tem črta tudi investicijski zakon v zdravstvo? Po besedah Nike Kovač je to vse del “zlobnega” načrta predsednika vlade Janeza Janše, zato dol z omenjenimi sprejeti zakoni!

Ali je zakon pripravljen ali je v pripravi, dajte se odločit
V enem dihu Kovačeva govori o pripravljenem zakonu, v naslednjem pa, da je zakon v pripravi. Tomašič se sprašuje, “kaj torej, ali je zakon pripravljen ali je v pripravi?”, sploh pa bi si morala ekipa mladih političnih aktivistov pred nastopom prebrati nekaj osnov, saj zakonov ne sprejema vlada, ampak DZ. “Vlada lahko predlaga zakon, sprejme pa ga DZ. Torej, če boste pripravili zakon, ga bo moral sprejeti DZ. Ko sem videl konferenco, sem bil prepričan, da pozivajo mlade na volitve, zdaj pa vidimo, da gre za akcijo proti Janezu Janši.”

Dvomljiva verodostojnost Nike in prijateljev
Da gre za “demokratično razmišljanje”, kot smo to videli že pri LMŠ-ju in SD, njihovih podpornikih, bo Nika s prijatelji odšla na teren in ljudem ZABIČALA, da mora pripeljati še 5 ljudi in “vsi vemo, kaj pomeni beseda ZABIČATI”, doda Tomašič, ki meni, da ta beseda ne spada v pojmovanje demokracije. Kovačeva je v preteklosti lepo sodelovala z vsemi strankami, kar je tudi javno priznala, tokrat pa so ji to prepovedali strici iz ozadja, saj je na zadnji konferenci dejala, da sodelovanje z vsemi, ki sodelujejo z Janševo vlado, absolutno ne pride v poštev. “Ne razumem, naj si gledalci sami odgovorijo o vaši verodostojnosti pa kaj je zdaj pomembno, vsebinske ali ideološke odločitve, ker vi niste ideološki kajne, ah kje pa!”, je Tomašič komentiral dvoličnost Kovačeve.

Članica programskega odbora Inštituta 8. marec Tina Tomšič (Foto: STA)

Sklicana konferenca je bila samo dokaz, da ne vedo, o čem sploh govorijo
Tragikomična situacija pa se je kar stopnjevala, ko je za mikrofon stopila ena od Nikinih prijateljic in govorila o nujnosti ukinitve Uberja, tako imenovane izkoriščevalske platforme za delavce, ki je v Sloveniji sploh ni? “Sploh pa, ali se mladi borijo proti temu, da bi imeli cenejši prevoz? Dajte otroc se mal zresnit no! Kljub spremembi zakona Uber v Slovenijo ni prišel, pa bi ga bili veseli, saj je praktičen, celo v krajih izven Ljubljane, kjer ni pogostih prevozov,” je zatrdil Tomašič med komentiranjem nezadostnih informacij s strani mladih aktivistov. Da pa je vse skupaj še bolj neprepričljivo, pa je za to poskrbela še ena od Nikinih prijateljic, ki sta ji težave med govorom delala pomembna zakona, nakar je Tomašič povedal nekaj, kar si je ob gledanju konference mislila večina: ““Pojma nimate, o čem govorite, pa sklicujete konference in zakone boste spreminjali!”

Želijo nas opomniti na stvari, ki se niso zgodile
Mladi aktivisti pa so se obregnili tudi ob policijo in zakon o organiziranosti dela v policiji, in sicer nas je Kristina Kranjc “opomnila”,  da “če se spomnimo, je nedolgo nazaj bilo iz vodilnih mest policije odstavljenih in premeščenih na nižja delovna mesta več kot 130 zaposlenih v policiji, to se je zgodilo s strani vodij upravnih enot …”  Zanimivo, da mladci govorijo in se spominjajo stvari, ki se pravzaprav niso zgodile: “Ne, se ne spomnimo, a veste, zakaj se ne spomnimo? Ker se to ni zgodilo. In Kristina, v policiji ni vodij upravnih enot, ali razumete osnovne relacije?” Osem medijev vas je spremljalo, vi pa govorite neumnosti in ne razlikujete načelnika upravne enote in načelnika policijske uprave, pejte se solit pa pametvat in zbirat podpise.”

Šefica Inštituta 8. marec Nika Kovač v svoj politični boj vključuje tudi psa. Menda bodo na takšen način napadali vsakogar tudi v prihodnje.

Na novinarski konferenci smo bili priča nepripravljenemu nastopu Nike Kovač in njenih prijateljev, katerih očiten cilj je le nasprotovati obstoječi vladi z namenom “uničiti vse dobro storjeno v tej državi”. Brez kakršnega koli pravega argumenta in vsebine, poleg tega pa je Nika Kovač ob koncu jasno povedala, da bodo tudi v prihodnje napadali vse druge. Za marsikoga in tudi Tomašiča je zadeva popolnoma nejasna, kar izrazi s stavkom: “Zmedeno do konca, jaz ne vem, kaj ste hoteli povedat, hvala bogu, da ste naredili to tiskovno konferenco, saj mislim, da je za vsakega normalnega človeka v Sloveniji ta politična pobuda mrtva.”

“Dejte si zapomnit, kaj nas čaka, če pridejo te na oblast, najmanj to, da bo na vsaki tiskovni konferenci nov pes??” je ob koncu ponovil zaključne besede Nike Kovač, katerih bistva še danes ne razumemo, nihče od nas.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Stoječe ovacije za Trumpa, znan je tudi njegov izbranec za podpredsednika ZDA

V Milwaukeeju, tj. v ameriški zvezni državi Wisconsin, so...

Vlada podražila goriva

Regulirana cena 95-oktanskega bencina na bencinskih servisih zunaj avtocestnega...

Celjski policisti oglobili objestnega voznika znamke Ferrari

Policisti s Postaje prometne policije Celje so med včerajšnjim...

Karavana “Odprte kuhne” bo obiskala Ptuj

Na Mestni trg v Ptuju bo 20. julija in...