[Video] Razkrinkani demokrati: “šamana” so policisti sami peljali na ogled po kongresu!

Datum:

Demokratska pravljica o nasilni vstaji v ameriškem Kongresu se sesuva kot hišica iz kart. TV voditelj na Fox News Carlson se je lotil brutalnega “razgaljanja cesarja”. V svoji oddaji je prikazal posnetke varnostnih kamer, ki prikazujejo “zloglasnega šamana” z rogovi, ki se kot turist mirno sprehajajo po Kongresu v spremstvu dveh policistov! Na posnetek se je nemudoma odzval demokrat in vodja večine v ameriškem senatu Schumer, ki je lastnika TV kanala Murdocha že pozval, naj Carlsonu prepreči predvajanje drugega dela posnetka. Če mački stopiš na rep, zamijavka …

Laž ima kratke noge, pravi pregovor. Pri nas domuje v Murglah, na drugi strani Atlantika pa se je “zaredila” v senatu. Vodjo tamkajšnje večine, demokrata Chucka Schumerja je močno vznemiril posnetek varnostnih kamer, ki prikazuje drugo plat zgodbe o “zloglasnem vdoru v Kapitol”. Ta je namreč postala podlaga za javni “linč” podpornikov Donalda Trumpa. Od lastnika Fox News Ruperta Murdocha Schumer celo pričakuje, da bo TV voditelju Tuckerju Carlsonu preprečil predvajanje drugega dela posnetka nadzornih kamer. Več tukaj.

Posnetek namreč sesuva mit o “zloglasni Kapitolski vstaji”, ki so jo mesece gradili demokrati in njihovi mediji. Izgrede je v resnici zagrešila majhna skupina oseb, velika večina pa si je v spremstvu policije mirno ogledovala notranjost Kapitola. Po drugi strani pa je demokratska stran kaj hitro pozabila na večmesečno pustošenje teroristične skupine Black Lives Matter po demokratskih mestih v času pandemije. Kdo se še spominja razbitih založb, požganih trgovin, pretepenih mimoidočih, izropanih podjetij, ko so se milijonska mesta najprej spreminjala v bojišča, njihovi deli v avtonomne cone, začasno pa celo v mesta duhov?

Na posnetku lahko vidimo, kako si “divjaški izgredniki” v spremstvu ameriške policije ogledujejo notranjost zgradbe kot kakšni turisti. Tudi “poživaljeni” Jacob Chansley (QAnon Shaman), ki je zaradi svojega originalnega videza (rogov in pobarvanega obraza) postal simbol “vstaje” in sinonim za vse “gorje”, ki naj bi ga izgredniki prizadejali, po svoji mirnosti ni izstopal. Vidimo lahko, kako je v spremstvu dveh policistov kot dveh turističnih vodičev pohajkoval po Kapitolu. On je sedaj zaprt. Vprašanje je, zakaj enaka usoda ne doleti policistov.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Novi korupcijski okostnjaki Švarc Pipanove

Nekdanjo pravosodno ministrico Dominiko Švarc Pipan bremeni še en...

[Video] Veleposestnica Nika Kovač razkazovala svojo ogromno teraso

Kulturni fenomen Nike Kovač postaja iz dneva v dan...

Golobov in Jankovićev podžupan letoval v luksuznih hotelih za drobiž

Ljubljanski podžupan Samo Logar iz vrst Gibanja Svoboda je...

Dežman ob petnajstletnici vstopa v morišče Huda Jama: Titofilni konzervativci zavračajo dialog!

Predsednik Komisije Vlade RS za reševanje vprašanj prikritih grobišč...