[Video] Demokrati izgubljajo črnske volivce, ki se zaradi zvezdnika Kanyeja Westa in drugih ogrevajo za “brata” Trumpa

Datum:

Ob bližajočih se vmesnih volitvah v ZDA demokratom kaže vse slabše. Stranka, ki se je vse od leta 1960 imela za stranko manjšin, je začela opažati, da manjšine niso več pripravljene brezumno dati glas zanjo, temveč volijo po lastni presoji.

                   

Vsaj od leta 1960 in Johna F. Kennedyja naprej so ameriški demokrati ustvarjali vtis, da so stranka manjšin. Čeprav je bil Abraham Lincoln republikanec, ki je odpravil suženjstvo, in so republikanci do leta 1900 izvolili 35 črnskih senatorjev, medtem ko so demokrati prvega črnega senatorja dobili šele leta 1935, se je zakoreninilo prepričanje, da imajo demokrati zagotovljen glas temnopoltih v državi.

To se sedaj po poročanju kolumnista RT spreminja. Za to naj bi bili odgovorni popularni temnopolti youtuberki Diamond & Silk, ki sta v predsedniški tekmi leta 2016 javno podprli ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Ravno tako se pogosto omenja ime Candace Owens, nekoč demokratične, konservativne politične komentatorke ostrega jezika. Zadnji in največji razlog za osip črnskih glasov pri demokratih pa naj bi bil Kanye West, ki je povedal, da demokrati jemljejo črnske glasove kot nekaj samoumevnega.

West, ki se je med drugim nedavno preimenoval v zgolj Ye, je med gostovanjem v Beli hiši povedal, da so demokrati tisti, ki navkljub 13. amandmaju, ki je odpravil suženjstvo, še vedno držijo črnce ujete znotraj sten zapora. West naj bi želel povedati, da je velik problem duševno zdravje, saj veliko revnih zaradi dejstva, da so v 90-ih letih ukinili veliko mentalnih institucij, konča v zaporu. Sistem, ki so ga vzpostavili demokrati v 90-ih letih, zasužnjuje človeka, saj so zapori najcenejše tovarne, je povedal.

Ameriški predsednik Donald Trump in zvezdnik Kanye West v Beli hiši. (Vir: Twitter)

Ob tem je še povedal, da mu rdeča kapa s Trumpovim sloganom “Naredimo Ameriko spet veliko” daje občutek, da je Superman. Trump pa je njegov brat, saj imata oba isto, zmajevo energijo. West je v Trumpu prepoznal “moško energijo” in pozitivnega vzornika, ki mu je manjkal v otroštvu, ko je odraščal brez očeta.

https://youtu.be/oRY3UHI7cTU

V medijih so sledile obtožbe Westa, kako je izdal črnce v ZDA, kako bi se ga lastna mati sramovala in kako ne ve, kaj govori. West je dal novinarjem jasno vedeti, da ne bo pustil, da mu take grožnje pridejo do živega.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Prestrašena levica orkestrira medijski pogrom nad evropsko poslansko

Le nekaj dni po razglasitvi hudega poraza levice na...

Rutte se je pisno “opravičil” Madžarski

Nekdanji nizozemski premier Mark Rutte se je pisno opravičil...

Evropska poslanka Romana Tomc postala podpredsednica največje politične skupine v Evropskem parlamentu

Evropska poslanka Romana Tomc iz vrst največje opozicijske stranke...

Nad omrežje Jankovićevega tesnega prijatelja ZDA uvedle sankcije

Tesnega prijatelja ljubljanskega župana Zorana Jankovića, predsednika Republike Srbske Milorada...