[Video] Demokratski del ZDA se spreminja v pekel

Datum:

Ameriška mesta in zvezne države, kjer vladajo demokrati, se spreminjajo v Divji zahod. Vsak dan smo priča strelskim obračunom, ki spominjajo na sloviti spopad v mestu OK Coral. Red in mir sta le še daljni sen. Demokratski del ZDA se spreminja v pekel, kjer je število umorov na 1000 prebivalcev na ravni tistih iz držav, kjer divja vojna (Sirija, Afganistan, Ukrajina …). O novem grozljivem umoru, posnetem s kamero, poročajo iz mesta St. Louis. 

                   

Moškega iz St. Louisa so aretirali v torek, potem ko se je pojavil videoposnetek, na katerem je ujet, kako brezdomca sredi belega dne usmrti. 23-letni Deshawn Thomas je bil aretiran v zvezi s ponedeljkovim umorom, vendar še ni obtožen, je sporočila policija. Na posnetku je videti, kako se Thomas trudi napolniti pištolo, medtem ko stoji tik za brezdomcem, ki sedi na nekaj metrov oddaljenem robniku, kaže videoposnetek mimoidočih, objavljen na spletu.

Usmrtitev sredi ulice
Nato se je zdelo, da strelja na žrtev, ki še ni bila identificirana, ta pa je v nekem trenutku dvignila roke, vendar ni skušala pobegniti. Zdelo se je, da se je skoraj sprijaznila s svojo usodo, kot je razvidno iz videoposnetka. “O moj Bog. Pravkar ga je ubil,” je bilo slišati pričo.

“Vsak umor je pretresljiv,” je povedal major Ryan Cousins za St. Louis Dispatch na kraju dogodka, “toda, da se ta zgodi tukaj, v tem času, še toliko bolj.”

Žrtev, imena niso objavili, se je le nekaj minut pred tem ubranila Thomasa na Shellovi bencinski črpalki. Ta ga je nato lovil čez cesto, preden naj bi ga ustrelil, je sporočila policija. Cousins je dejal, da je bila žrtev verjetno stara okrog 40 let.

https://twitter.com/hodgetwins/status/1630662070415794198?s=20

Video je bil objavljen na Twitterju, vendar je bil zakrit zaradi varovanja podatkov. “Twitter je odstranil ta videoposnetek, ki sem ga objavil včeraj, zato ga bom ponovno objavil,” je po poročanju Riverfront Timesa zapisala oseba, ki je videoposnetek objavila. “Ne prikazuje umora na kameri, zato ga nehajte cenzurirati.” Thomasa je policija prijela v lokalni knjižnici, potem ko je pobegnil s kraja dogodka.

Kritike oblasti
23-letnega Deshawna Thomasa so po dogodku aretirali v knjižnici. Senator iz Missourija Josh Hawley je v torek ponovno tvitnil videoposnetek in pozval okrožnega tožilca St. Louisa, naj odstopi. Kim Gardner mora oditi. Preganjajte zločince,” je zapisal republikanski poslanec.

Preden se je pojavil videoposnetek ponedeljkovega umora, je bila Gardnerjeva že na udaru kritik, potem ko je voznik, ki je bil obtožen kaznivega dejanja ropa – ki je večkrat kršil pogoje varščine – v začetku tega meseca udaril najstnico, zaradi česar je izgubila noge. Republikanci v Missouriju so pozvali oblastnike v zvezni državo, naj preganja nasilne zločince namesto Gardnerjeve, in pred kratkim vložili obremenilno dokumentacijo, da bi jo odpustili.

Kim Gardner je sicer progresivna tožilka, znana po tem, da na prostost spušča nevarne zločince, ki potem na ulici nasilno obračunavajo z nič hudega slutečimi civilisti.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Pripadniki ISIS v ruskem zaporu zajeli dva paznika

Ruska tiskovna agencija TASS poroča o krizni situaciji v...

Černač: Slovenija je izgubila vso verodostojnost

Po medijskem razkritju zaušnice, ki jo je Evropska komisija...

Na “mavrični maškaradi” tudi LGBTQ+ sekcija za Palestino

Včeraj se je s povorko po ulicah prestolnice zaključil...

SDS: Poraz vladajoče koalicije na evropskih volitvah bo še povečal njeno nesposobnost

Slovenska demokratska stranka je na seji sveta SDS opravila...