[Video] Dunajska policija potrdila! Za ogabnim terorističnim napadom na Dunaju stojijo islamisti!

Datum:

Avstrijski minister za notranje zadeve Karl Nehammer je potrdil, da je bil eden od storilcev streljanja na Dunaju islamski terorist. Menijo, da je vsaj eden od njegovih sostorilcev v begu. “Včeraj zvečer smo doživeli napad vsaj enega islamističnega terorista,” je novinarjem povedal Nehammer in dodal, da je moški, ki ga je ubila policija, simpatizer Islamske države (IS) .

Minister Karl Nehammer je napadalca opisal kot radikaliziranega posameznika s povezavami s teroristično skupino Islamska država. Medtem je policija sporočila, da se je število smrtnih žrtev zaradi streljanja v avstrijski prestolnici povečalo na štiri (dve ženski in dva moška).

Iz policije so sporočili, da se je za terorista, ki so ga policisti ustrelili z eksplozivom na sebi, izkazalo, da je imel lažni eksplozivni jopič. Po besedah ministra za notranje zadeve je vsaj en sokrivec še vedno na begu, zato varnostne sile delajo vse kar je v njihovi moči, da aretirajo vse, ki so odgovorni za teroristični napad.

Streljali tudi v množice ljudi

Streljanje na najmanj šestih različnih lokacijah v različnih delih glavnega mesta, se je začelo pred stavbo glavne sinagoge. Eden izmed videoposnetkov je pokazal, da je eden izmed težko oboroženih napadalcev streljal na naključne ljudi na ulici in se obstreljeval s policisti, ki so prišli na kraj dogodka.

Priče so za medije povedale, da so napadalci streljali tudi na množice ljudi, ki so sedele v restavracijah in barih. Na enem od videoposnetkov je bilo po poročanju Russia Today slišati napadalca, ki je vzkliknil “Alah je velik (Allahu Akbar)!”

Breitbart poroča da je v koordiniranem terorističnem napadu, ki je trajal več ur, bilo na Dunaju ranjenih okoli 15 ljudi. Poleg nedolžnih civilistov je bil ubit tudi eden od teroristov. Ker preostali strelci do sedaj še niso bili ujeti se je lov na njih razširil tudi na Češko kjer na meji preiskujejo avtomobile v primeru, da bi napadalci pobegnili na sever.

Dunajska policija je potrdila, da za napadom stojijo islamistični teroristi. Po prvotnih podatkih naj bi šlo za napad na sinagogo na Dunaju, a je stavba bila času napada prazna in zaklenjena.

Nina Žoher

Sorodno

Zadnji prispevki

Shema, ki pojasni, kakšno bogastvo so si nagrabili “necenzurirani”

"Necenzurirano" novinarstvo ni poceni. Iz sheme, ki jo objavljamo...

Pavel Rupar ne gre na evropske volitve – za evropsko poslanko podprl Zalo Tomašič

Na današnji tiskovni konferenci ljudske iniciative Glas ljudstva in...

Zaključujejo se dnevi Škofjeloškega pasijona

Letošnji Dnevi Škofjeloškega pasijona se zaključujejo. Pred nami je...