[Video] Programski svetnik RTV Slavko Kmetič o spodleteli odstavitvi Kadunca: “Svetniki so nenehno prejemali grožnje, na koncu je umanjkal en glas!”

Datum:

V Temi dneva je dan po spodleteli odstavitvi direktorja Kadunca gostoval izkušeni svetnik RTV Slovenije, Slavko Kmetič, eden pobudnikov odstavitve. Z voditeljem Luko Svetino sta spregovorila o razlogih za pobudo k odstavitvi, grožnjah svetnikom, pritiskih politike nanje in o tem, kakšnega direktorja javni zavod, kakršen je RTV Slovenija, potrebuje.

Slavko Kmetič je izkušeni programski svetnik RTV Slovenije, ki je bil eden pobudnikov odstavitve direktorja Igorja Kadunca. Dan po spodleteli odstavitvi je gostoval v oddaji Tema dneva, kjer je z voditeljem Luko Svetino spregovoril o razlogih za pobudo, o grožnjah svetnikom in o tem, kako naprej.

Kmetič je jasno spregovoril o tem, da so svetniki od samega začetka bili deležni groženj v obliki smsov, klicev in da je že nekaj dni po začetku ena od svetnic spremenila svoje mnenje, češ, da naj bi jo drugi pobudniki zavedli in ni vedela kaj podpisuje, čeprav je jasno, da je podlegla grožnjam.

Izpostavil je, da so za pobudo obstajali objektivni razlogi, saj je tudi opozicija priznavala, da je Kadunc slab direktor in zavrgel kot neutemeljene očitke, da naj bi že sama pobuda bila politično dejanje, motivirano zaradi domnevne naklonjenosti SDS. Javni servis posluje z izgubo, programa je vse manj, oprema je zastarela, investicij v novo pa ni.

Opozoril je na “zanimiv unikum”, kot se je izrazil, da sta se na stran Kadunca postavila delavski svet in najbrž tudi sindikati, čeprav je po naravi stvari, da si predstavnik lastnika in našteti stojijo nasproti, še zlasti, če “podjetje” posluje neuspešno in stagnira ali “umira na obroke”, kot se je izrazil Kmetič. Razložil je, da v delavskem svetu sedi cel kup privilegirancev, ki jih nihče ne morem prisiliti, da bi delali nad 20-odstotno kvoto delovne obremenjenosti in da je tudi zaradi njih javni servis manj učinkovit.

Svetnikom grozili!

V nadaljevanju je Kmetič pojasnil, da se je z grožnjami svetnikom nadaljevalo tudi pred samim glasovanjem, na dan glasovanja, zaradi česar domneva, da sta se na koncu vzdržala dva svetnika, od katerih bi zagotovo vsaj eden glasoval za odstavitev, kar bi zadostovalo za odstavitev Kadunca. Umanjkal je namreč en sam glas.

Spomnimo, rezultat glasovanja je bil 14 za, 9 proti, 6 vzdržanih. Kdo pa so bili ti svetniki, ki so bili proti in kdo se je vzdržal?

Tabela glasovanja (Vir: Twitter)

Kako sta se nedavno v oddaji Objektiv na Nova24TV udarila Kmetič in Kadunc si lahko pogledate v priloženem videu.

Aleš Ernecl

Sorodno

Zadnji prispevki

Azijski vrh: Peking, Seul in Tokio so za jedrsko razorožitev Severne Koreje

Danes v južnokorejski prestolnici Seul poteka vrh voditeljev Južne...

Makarovič na zatožni klopi zaradi izbruha sovražnega govora in žalitve

“V Ljubljani se bo zaradi satirične pesmi Utrip laži...

Metlika: Obnovljen most do gradu Gradac

Grad Gradac, eden redkih kulturnih spomenikov državnega pomena v...