[Video] Evropski poslanec Zver za Nova24TV o podlih lažeh Fajonove: “Nisem prepričan, da ne bo tudi sodna pot potrebna, da se te stvari razčistijo!”

Datum:

V včerajšnji oddaji Tema dneva se je v živo iz Evropskega parlamenta javil evropski poslanec dr. Milan Zver. Zdi se, da se bitka pred novimi volitvami v EP zaostruje. Nastopi zloglasne levičarske evroposlanke Tanje Fajon v Evropskem parlamentu so bili že večkrat kontroverzni in so delili slovensko javnost, zdaj pa je njen govor na plenarnem zasedanju v Bruslju na temo boja proti sovražnemu vzdušju in fizičnemu nasilju nad demokratičnimi nosilci mandata presegel vse meje. V oddaji se je na vse to odzval dr. Zver, ki je opozoril tudi na možnost tožbe proti Fajonovi, prav tako pa je spregovoril o svojem delu v preteklem mandatu.

Evropski poslanec iz vrst Slovenske demokratske stranke dr. Milan Zver je uvodoma poudaril, da je Tanja Fajon kar dvakrat ostro napadla SDS, njenega predsednika in sestrske stranke. Tokrat je govorila v kontekstu sovražnega govora in nasilja, kakor smo že včeraj poročali na spletnem portalu Nova24TV, in je poskušala seveda iz politične klime v Sloveniji potegniti nekatere zaključke, ki so seveda alarmantni. Zver je pojasnil: “Nismo pričakovali, da bi si dovolila na odprti sceni tako govoriti in tako obtoževati SDS.

Najprej je predsednika Janeza Janšo skupaj z Matteom Salvinijem in Viktorjem Orbánom označila za fašista, nato je govorila o financiranju politične kampanje SDS s strani madžarskih kolegov, kar je seveda popolna laž, to ne drži. Madžari so čisto po podjetniški logiki vstopili v televizijo Nova24TV in to je to. Za nekakšno financiranje politične kampanje seveda ni šlo. To so obrekovanja, laži in lahko bi rekli tudi sovražni govor. Lahko bi se kolegica spomnila tudi nekaterega drugega sovražnega govora, ki je prihajal z leve strani. Nekatere naše kolege so preganjali nazaj v Barbarin rov, grozili celo z življenjem kolegu dr. Anžetu Logarju in dr. Jožetu Možini in ne nazadnje večkrat celo predsedniku Janši.”

Tanja Fajon se je ostro spravila tudi nad Ligo in Fidesz
Fajonova je v govoru omenjala predstavnike stranke Lega Nord, ki naj bi pred leti italijansko kolegico Cecile Kyenge primerjali z orangutanom, na Madžarskem pa naj bi se varnostniki javne televizije fizično lotili opozicijskih poslancev, denimo Laszla Varja, ki je končal v bolnišnici. Za napadom naj bi stala stranka Fidesz Orbána. Zvera smo tako vprašali tudi, kaj njegovi italijanski in madžarski kolegi pravijo o teh obtožbah. “No, če je to res, kar se je zgodilo v Italiji, je to seveda nesprejemljivo. A to, kar se je zgodilo na Madžarskem, pa ni resnična interpretacija. Neposredno sem se pogovarjal s kolegi iz Madžarske, ki so mi povedali, da ni šlo za tak primer, pač pa je skupina šestih poslancev opozicije vdrla v javno televizijo in želela sodelovati v nekaterih oddajah v živo, ki so že potekale. Seveda niso bili vabljeni in tudi kamera dokazuje, da so jih prijazno opozorili nekajkrat in šele nato uporabili silo in jih odstranili in televizije. To je ta zgodba in noben član varnostne službe na tej televiziji ni član Fidesza in niti tisti, ki so to oddajo urejali. Torej Fidesz nima s tem dogodkom praktično ničesar,” je poudaril Zver. Vprašali smo ga tudi, kaj meni o obtožbah Fajonove glede financiranja medijev Nova24TV in Demokracija, o čemer je povedal naslednje: “No, to je še ena za lase privlečena trditev. Že prej sem dejal, da so Madžari vstopili v medijski prostor čisto po ekonomski logiki in da stranka SDS nima s tem ničesar. Ni mogoče zdaj s tem povezovati Fidesza in SDS in trditi, da Fidesz neposredno financira svojo sestrsko stranko, članico EPP. Te stvari se lahko razčistijo tudi na drugih mestih,” je bil jasen.

Neverjetno, ampak resnično! (Foto: Facebook)

Slovenska demokratska stranka bo premislila tudi o tožbi proti Fajonovi
Kot je še povedal Zver, se bodo organi stranke seveda morali sestati in o vsem tem pogovoriti. “In nisem prepričan, da ne bo tudi sodna pot potrebna, da se te stvari razčistijo.” Bliža se tudi konec petletnega mandata evropskega poslanca in vprašali smo ga, na katere dosežke je kot evropski poslanec in član SDS v tem obdobju najbolj ponosen. Zver je odgovoril: “Čas je, ko veliko medijev sprašuje ravno to. Tako da delamo obširne analize svojega dela za zadnji mandat. Lahko rečem čisto na kratko, da sem najbolj ponosen na dosežek, in sicer na otvoritev dvorane v EP, ki nosi ime po dr. Jožetu Pučniku, očetu slovenske državnosti. Tega dogodka, inauguracije se je udeležilo ogromno pomembnih ljudi, od predsednika EP do predsednika slovenske države, predsednika politične skupine EPP, predsednika SDS in mnogo drugih vidnih politikov iz sveta evropske politike. Tako da, na ta dogodek sem zelo ponosen, dr. Pučnik je skupaj z drugimi velikani evropske politike in prav tu mu je mesto. Seveda sem največ energije vlagal na področje mladine in športa, bil sem stalni poročevalec za Erasmus+, kjer smo naredili pomembne premike naprej. Ne samo v smislu vsebine in funkcioniranja sistema, pač pa tudi v smislu pridobivanja denarja, EP je predlagal celo trikratno povečanje proračuna za Erasmus+, tj. za 45 milijard, kar je velik znesek in nekajkratnik slovenskega proračuna. Prepričan sem, da se bomo tekom pogajanj s Svetom uspeli približati tej številki. Seveda pa je bilo delo opravljeno tudi na drugih področjih, kjer sem deloval, predvsem sem si prizadeval, da bi se slovenska kultura videla in slišala tudi v evropski prestolnici.”

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Trije ustavni sodniki: Večina Ustavnega sodišča je prekoračila zakonska pooblastila!

Trije ustavni sodniki so se ogradili od današnje izjave...

Janša: Nika Kovač vodi Soroševo kampanjo za razkroj Evrope

"Soroševa kampanja Inštituta 8. marec za razkroj Evrope. Formula...

[Video] Čadež: Moje imenovanje na vrh “leve utrdbe” je bilo kot biku pokazati rdečo zastavo!

"Meni uradno očitajo stvari, za katere nimajo nobenih dokazov,...

[Izjava dneva] Ustavni sodnik ima lahko d. o. o., NVO, ne sme pa imeti s. p.?

"Mislim, da bi bilo absurdno trditi, da ima lahko...