Skrajno levi ekstremisti prevzeli odgovornost za bombni napad na francosko radijsko postajo

Datum:

Skrajno levi anarhisti so prevzeli odgovornost za nedeljski bombni napad na prostore francoske radijske postaje v Grenoblu, ki naj bi bila del “industrijskega hinotičnega kolektiva”.

Neznanci so v nedeljo ponoči izvedli bombni napad v Grenoblu v Franciji, pri tem pa je ogenj delno uničil eno od pisarn radia France Bleu Isere. Odgovornost za bombni napad so sedaj po poročanju Breitbarta prevzeli skrajno levi anarhisti.

“Mnogi ljudje curljajo novice o medijih, da bi jih kritizirali, a ne vzamejo v roke bencina in zažgejo njihovih prostorov,” je objavil domnevni krivec bombnega napada na spletni strani, povezani z gibanjem skrajno levih anarhistov v Franciji. “Od vseh oblastnikov, ki obstajajo, najbolj sovražim novinarje,” je zapisal avtor in radijsko postajo označil za del “industrijskega hinotičnega kolektiva”.

Tožilstvo ne želi ukrepati
Tožilec iz Grenobla Éric Vaillant po drugi strani ni želel prehitro kazati s prstom. “Čutimo, da so avtorji, ki pišejo na teh blogih, naklonjeni takim požarom, a mislim, da je še prezgodaj, veliko prezgodaj, da bi razpravljali o prevzemanju odgovornosti,” je skušal ublažiti izjave Vaillant.

Podobno je govorila tudi nemška policija v primeru brutalnega napada na bremenskega vodjo konservativne AfD Franka Magnitza. Odgovornost za napad so ravno tako prevzeli skrajni levičarji. Pred manj kot mesecem dni je ravno tako prišlo do bombnega napada na prostore AfD v deželi Saški.

Policija prizanesljiva do skrajnih levičarjev
Pojavlja se vprašanje, kako je možno, da so oblasti, ko pride do preiskovanja očitnih terorističnih dejanj, povezanih s skrajno levico, izjemno previdne pri “obtoževanju”. Nemška policija je šla celo tako daleč, da se je poigravala s posnetkom napada na Magnitza.

Spomnimo se tudi izgredov, imenovanih “Dobrodošl v peklu”, ki so potekali leta 2017 v Hamburgu zaradi srečanja G20. Na stotine poškodovanih policistov, izropane trgovine, več milijonov evrov nastale škode. Odziv oblasti? Ukinile so spletno stran, na kateri so si skrajni levičarji lastili zasluge za povzročeno škodo.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Levica spet deli manjšinske pravice narodom nekdanje SFRJ

O umiku dodeljevanja dodatnih kolektivnih narodnostnih pravic Srbom, Hrvatom,...

V ljubljanski vrtec vstopil neznanec in se pretvarjal, da je prišel po otroka

Potem ko nas je pred dnevi pretresala novica o...

V NSi nadzornike za volitve iščejo kar z oglasom na Facebooku

Kot kaže, jim v stranki NSi manjka kandidatov za...