[Video] Grims: Sedanja oblast je protievropska, protislovenska in nečloveška

Datum:

Poslanec SDS Branko Grims za predlog zakona o zaščiti živali meni, da je “nerealen, pretiran in da je očitno pisan z vidika enih parih ljubljanskih razvajenčkov, ki sploh pojma nimajo, o čem odločajo“. Prepričan je, da gre za veliko žalitev do slovenskega kmeta, kar je, tako meni, le “ena od metod” za doseganje ciljev Golobove vlade. Ta je po njegovem, predvsem pri odnosu do mrtvih, protievropska, protislovenska in nečloveška.

Predlog zakona o zaščiti živali, ki v delu javnosti povzroča precej razburjenja, razdvaja poslance. V opoziciji so v prvi obravnavi v državnem zboru poudarili, da je predlog treba umakniti in ga ponovno pripraviti s pomočjo stroke, medtem ko je koalicija opozorila na zavajanja glede pristojnosti pooblaščenih svetovalcev za zaščito živali. O tem je v tokratni oddaji Tema dneva voditeljica Aleksandra Jug spregovorila s poslancem SDS Brankom Grimsom, še prej pa sta se dotaknila njegovega obiska v Luksemburgu, kjer je Grims v okviru parlamentarne delegacije zastopal varnostne interese Slovenije na zasedanju Nata.

“Filozofija uči, da je tisto, kar loči človeka od živali, pieteta”, je uvodoma dejal Grims, ki je s tem ponazoril nehumano dejanje aktualne vlade ob ukinitvi dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja. Povedal je, da se je v Luksemburgu na zasedanju Nata o tem pogovarjal tudi z drugimi sogovorniki iz vrst članic Nata, ki so dejanje ostro obsodili. “Naši sogovorniki sploh niso mogli verjeti, dobro je bilo to, da je bila zraven cela delegacija in da nas je bilo več, da so vsi pokimali, da so sploh verjeli, da je kaj takega v Evropi možno,” je pojasnil Grims in dodal, da so “vsi v en glas rekli, da je to popolnoma neevropsko, necivilizacijsko, nečloveško in to o sedanji vladi pove vse“, je dejal.

Grims se je strinjal z voditeljico, ki je povedala, da gre pri slovenski aktualni vladi v Evropi za “svojevrsten unikum, čaščenje socializma in komunizma”. Pojasnil je, da so evropske institucije prežete s kulturnim marksizom, ki je po njegovih besedah poseben problem, ki zahteva širšo diskusijo, zato njena trditev ni neznanka, vendar se mu zdi, da je tak odnos slovenske vlade dejanski unikum v Evropi, pri čemer izpostavi skice primerjave iz področja družboslovja, ki kažejo, da je trenutno edina ekstremno levičarska vlada v Evropi prav Golobova. “Vse, kar se dogaja, zato ne čudi, ta protislovenska, za slovenski narod in Slovenijo uničujoča politika, ki se odraža v vsaki njihovi potezi, je logična posledica tega, kar imamo,” je poudaril.

Praznovanju laži bi morali narediti konec
Brezsramne besede poslanca Levice Mateja T. Vatovca o tem, kako je “dobro, da so dan spomina ukinili na predvečer, ker so se že začeli zbirati”, je Grims  komentiral, da “ljudje nimajo pojma in so popolnoma ideološko zaslepljeni, osrednji mediji pa jim pri tem držijo štango“. Ob tem je pojasnil, da levica slavi 27. april, čeprav se takrat ni zgodilo nič, “se pa je zgodilo 26. aprila, tam, kjer stoji zlagan spomenik, z lažjo, da je bila v tej hiši ustanovljena OF. Ne, to ni bila OF, tam je bila ustanovljena protiimperialistična fronta za boj za kolaboracijo z nacizmom in fašizmom in za skupni boj komunistov oziroma socialistov z nacionalnimi socialisti proti Angliji, Franciji in Ameriki, se pravi proti demokratični Evropi”, je pojasnil Grims. Trdi, da bi moral obstajati “spoštljiv spomin na mrtve, ne samo te, ampak vse po končani drugi svetovni vojni, za žrtve totalitarizma in to jih boli, oni častijo rdečo zvezdo, totalitarni znak in totalitarizem, zločince in to hočejo prikazovati kot evropsko početje”, je dejal in pojasnil, da prav zaradi tega vlagajo toliko truda v utišanje drugačno mislečih, svojo ideologijo pa bi prenesli v šole. Grims meni, da Golobova vlada s tem početjem volivce odbija, saj “noben človek pri zdravi pameti ne more tega podpirati, saj se pri odnosu do mrtvih vidi, kdo je človek in kdo ni, sedanja oblast je protievropska, protislovenska in nečloveška.”

Grims: Zakon je žaljiv do slovenskega kmeta in stroke, hkrati pa škodljiv
V drugem delu oddaje se je voditeljica z gostom dotaknila predloga zakona o zaščiti živali, pri čemer je Grims najprej povedal, da je sam velik ljubitelj živali in da jih je tudi sam v življenju veliko rešil, vendar so dejanja eno, besede pa drugo. “In potem pridemo do tistega slovenskega pravila, da je pot v pekel tlakovana z dobrimi nameni in ta zakon je tipičen primer za to“, je opozoril. Meni, da je zakon nerealen, pretiran in očitno pisan tako “bi rekli z vidika enih parih ljubljanskih razvajenčkov, ki sploh pojma nimajo, o čem odločajo“, je pojasnil in hkrati poudaril, da je zakon predvsem žaljiv do slovenskega kmeta, stroke in tudi škodljiv, pri čemer je Grims to pojasnil na konkretnem primeru. Še enkrat je poudaril, da je zakon izrazito uperjen proti podeželju in kmetom tako kot vsaka poteza aktualne oblasti. “Če hočeš uničiti slovenski narod, je treba vedeti, da je kmetijstvo bil vedno steber slovenstva, zato se ta steber žaga spredaj in zadaj, to pa se zamaskira z besedami o ljubezni do živali”, je med drugim pojasnil.

Foto: zajem zaslona

Ocenjevanje načina dela z živalmi po Grimsovih besedah ni delo “nekih nevladnikov, ocenjevati, ali se pravilno dela z živaljo, njej v korist, v skrbi za njeno zdravje, mora početi nekdo, ki to obvlada, obvlada pa tisti, ki se s tem neposredno ukvarja, se pravi kmet, kot stroka pa samo veterinar”. Trdi, da se ustvarjajo neke bližnjice, ki se bodo izkazale za slabe in škodljive, pri čemer izpostavi, da se zadeve ne morejo izpeljati po enem kalupu za vse, ker so si živali med seboj različne, po drugi strani pa dopušča možnost, da je to le eden od načinov oteževanja dela kmetom, ki bi zaradi tega lahko opustili dejavnost in odšli iz Slovenije. Ob tem opozori na poplavo migrantov, ki prihajajo v Slovenijo, in dejanje podpredsednice DZ Nataše Sukič, ki se je še nedavno priklenila na dva azilanta, ki jima je grozila deportacija, “nekateri zavestno delajo v smer velike menjave narodov”, je dejal Grims in poudaril, da gre Golobovi vladi “za en cilj, ohranjajo svoje privržence in s tem vzgajajo svoje nove volivce, prejšnje pa z norimi davki in vsemi drugimi metodami, o katerih danes govoriva, pripravijo, naj se čim prej izselijo iz Slovenije in na ta način ohranijo svojo oblast”, je zaključil Grims.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Zakaj ne “fajtajo” za 200 tisoč Slovenk brez stalnega ginekologa?

Neiskrenost Inštituta 8. marec se razkriva z dejstvom, da...

Kakšne bodo posledice zaletave in aktivistične zunanje politike Tanje Fajon?

V Sloveniji in tujini je odmeval bizaren izraz žalosti...

Za Trumpovo dokumentacijo so bili pripravljeni tudi ubijati

Agenti FBI, ki so zasegli Trumpovo predsedniško dokumentacijo v...

Odtujenost prebujenske elite

V mnogih evropskih državah se krepi nezaupanje v politično...