[Video] Grozljivka iz nemškega laboratorija: Opice v kovinskih okovih, mačke in psi okrvavljeni umirajo

Datum:

Razkriti so bili tajni posnetki grozljivega nemškega laboratorija za farmakologijo in toksikologijo LPT, kjer so za potrebe testiranj brezbrižno mučili uboge živali. Po preizkusih so živali pustili trpljenju in umiranju.

                   

Nemška aktivistka za živali Soko Tierschutz in družba Cruelty Free International trdita, da se je domnevno zlorabljanje dogajalo v laboratoriju za farmakologijo in toksikologijo LPT v Mienenbuttelu na obrobju Hamburga. Razkriti so bili tajni posnetki, ki prikazujejo pravo grozljivko: opice so privezane na kovinske pasove, mačke in psi pa krvavijo.

Fotografije prikazujejo opice makake, privezane na kovinske nosilce v vrstah ob steni, in že po fotografijah se vidi, da so prestrašene, medtem ko so psi in mačke pod vplivom substanc, popolnoma nemočni; vidi se tudi psa pasme beagle, povsem krvavečega. Grozljiv videoposnetek pa prikazuje še uboge opice, ki so zaprte v majhnih kletkah, brez vode in hrane, ter kako jih mučijo s pripenjanjem okoli vratu na kovinska stojala.

Skrivni aktivist Friedrich Mullen, ki se je zaposlil v raziskovalni ustanovi od decembra 2018 do marca 2019, pravi, da je bil priča testiranju beaglov, opic, mačk in zajcev, ki se izvajajo za podjetja po vsem svetu. Delavec pod krinko je povedal, da so živali nastanjene v katastrofalnih razmerah. Nekaterih niso niti reševali.

Foto: Twitter

Mullen in Tierschutzova sta se strinjala: “Živali so še vedno mahale z repi, ko so jih ubili, psi so bili obupani zaradi človeškega stika.” Mullen je dodal: “Opice so bile res v slabem zdravstvenem stanju. Pasma opic makaki je majhna in se v LPT pogosto uporablja za poskuse. V majhnih kletkah jih hranijo v utesnjenih razmerah. Mnoge živali so razvile kompulzivne težnje in jih je možno opaziti, kako se vrtijo v krogih.” Mačkam nepoučeni strokovnjaki dajejo do 13 injekcij na dan in jih pustijo, da trpijo. Živalski aktivisti so primer prijavili policiji, ki ga še preiskuje. Trdijo tudi, da zakoni v Nemčiji, ki ščitijo živali pred poskusi, niso dovolj strogi in pozivajo k poostritvi zakonov.

Foto: Twitter

LPT je družinski pogodbeni laboratorij za testiranje toksičnosti za farmacevtska, industrijska in agrokemična podjetja z vsega sveta, da bi izpolnili zahteve vlad in regulativnih organov. Organizacija Cruelty Free International navaja: “Preizkušanje strupenosti vključuje zastrupitev živali, da bi videli, koliko kemikalije ali zdravila je potrebno za povzročitev resne škode, da bi poskusili izmeriti, kakšen je lahko ‘varen’ odmerek za ljudi.” Živalim se daje hrano, da bi pojedle ali vdihavale večje količine snovi za merjenje toksičnih učinkov, ki so lahko hudi in vključujejo bruhanje, notranje krvavitve, dihalne stiske, vročino, hujšanje, letargijo, težave s kožo, odpoved organov in celo smrt. Ni zagotovljenih anestetikov ali lajšanja bolečine.

Michelle Thew, izvršna direktorica družbe Cruelty Free International, je izjavila: “Naša preiskava je odkrila grozno trpljenje živali, neustrezno oskrbo, slabe prakse in kršitve evropskega in nemškega zakona. Pozivamo, da se laboratorij farmakologije in toksikologije LPT zapre. Prav tako pozivamo k celovitemu pregledu uporabe živali pri testiranju regulativne strupenosti v Evropi, vključno z Združenim kraljestvom. Vsaka preiskava brez napak prikaže podobno zgodbo o bedi in neupoštevanju zakona.”

Eva Poljanc

Sorodno

Zadnji prispevki