[Video] Tako svečano sokoli letijo z letalom: Njihov lastnik, savdski princ, za vsakega kupil vozovnico

Datum:

Pilot letalske družbe Etihad Airways je pred kratkim delil bizarno fotografijo komercialnega letala, napolnjenega z 80 sokoli; savdski princ je za vsakega plačal vozovnico.
Nenavadna podoba jate ptic, ki sedijo v kabini letala, je postala viralna, potem ko je uporabnik Reddita v ponedeljek fotografijo objavil in razložil, da je njegov prijatelj poslal sliko, potem ko je princ kupil vozovnico za vsako od ptic.

                   

Sokolarstvo je na Bližnjem vzhodu izredno priljubljeno, zato ima večina letalskih prevoznikov v tej regiji svojo politiko, ki dovoljuje pticam prisotnost na krovu, dokler obstajajo potni listi za živali. Sokolarstvo je na Bližnjem vzhodu namreč zabava bogatih.

Na Redditu objavljena fotografija in videoposnetek dokaj bizarnega dogodka prikazujeta na desetine ptic, vsaka je na svojem sedežu v letalu. Moški v tradicionalnih savdskih pokrivalih pa še vseeno zasedajo vsak sedež, ki ga ne zaseda ptica. Si predstavljate takšne sopotnike na sosednjih sedežih?

https://youtu.be/LdiKAt4dHd8

“Prijatelj mojega kapetana mi je poslal to fotografijo. Savdski princ je kupil vozovnico za svojih 80 ujed,” je zapisal uporabnik. Ni jasno, s katero letalsko družbo ujede letijo. Je pa jasno, da arabske letalske družbe, kot so Qatar Airways, Etihad in Emirates, dovoljujejo lete za sokole, vendar morajo biti primerno nameščeni ali pa v kletkah. Qatar Airways dovoljuje največ šest ptic, vendar v svojih pravilih zahtevajo, da so dobrodošle v kletkah. V opombi na spletni strani Etihada piše: “Prevoz sokolov v glavni kabini letala sprejemamo pod pogojem, da smo dobili vse potrebne dokumente.” Pri Emiratih pa pravijo: “Živali v kabini Emirates niso dovoljene, razen sokolov med Dubajem in določenimi destinacijami v Pakistanu ter vodnikov psov za slepe.”

Fotografija je simbolična. (Foto: Pinterest)

Tudi nemška letalska družba Lufthansa je leta 2014 jasno izrazila, da je v kabino sprejela plenilske ptice in namestila pladenj “Falcon Master” za “maksimalno higiensko zaščito sten, sedežev in preprog pred umazanijo ptic”. V družbi IAG, ta je lastnik družbe British Airways, pa med drugim pravijo, da prevažajo živali “vseh oblik in velikosti”, vendar ne omenjajo posebej ptic ujed. Prav tako pa tudi britanska nizkocenovna letalska družba Easyjet ali irski prevoznik Ryanair.

Eva Poljanc

Sorodno

Zadnji prispevki

Černač: Slovenija je izgubila vso verodostojnost

Po medijskem razkritju zaušnice, ki jo je Evropska komisija...

[Video] Divji zahod: Kompilacija posnetkov, kako se je Vučić lotil volitev

Prejšnjo nedeljo so v Srbiji potekale lokalne volitve, na...

To je ženska, ki je spala s 300 osebami na leto, petimi na dan, mama jo podpira!

Annie Knight je obogatela z ustvarjanjem vsebin za odrasle....

Zmaga? Ne. Moralni poraz brez primere v zgodovini!

Evropske volitve so sicer pokazale prevlado Janševe stranke, ki...