[Video] Grozljivo: Nove pošiljke na ukrajinskih veleposlaništvih po EU. Tokrat okrvavljene živalske oči!

Datum:

Ruske gverilske vojne taktike postajajo zaradi neuspehov na bojišču vedno bolj obupane. Minister za zunanje zadeve Oleg Nikolenko pravi, da je več ukrajinskih veleposlaništev prejelo okrvavljene pakete, v katerih so bile oči živalskega izvora. V Brno so morali priti speciacli, ki se ukvarjajo z nevarnimi kemikalijami, ko je tamkajšnja ukrajinska ambasada prejela sumljiv paket. Prav tako je bilo, ko je bila vrsta pisemskih bomb poslana na pomembne cilje v Španiji, vključno z ukrajinskim veleposlaništvom v Madridu.

                   

Pakete, prepojene s tekočino z značilno barvo in vonjem, so poslali na kijevska veleposlaništva na Madžarskem, Nizozemskem, Poljskem, Hrvaškem, v Italiji in Avstriji, je na Facebooku zapisal tiskovni predstavnik Oleg Nikolenko.Poslani so bili tudi na generalna konzulata v Neaplju in Krakovu ter na konzulat v Brnu na Češkem.

Zaskrbljujoče odkritje je prišlo po tem, ko je bilo ta teden poslanih šest pisemskih bomb na odmevne cilje po vsej Španiji, vključno z ukrajinskim veleposlaništvom v Madridu, španskim premierom Pedrom Sanchezom, španskim proizvajalcem orožja, ki Kijevu dobavlja rakete, obrambnim ministrstvom in letalskimi silami. Podobno pismo je prejelo tudi ameriško veleposlaništvo v Madridu.

Nikolenko je dejal, da je bil vandaliziran vhod v stanovanje veleposlanika v Vatikanu. Vir z veleposlaništva v Rimu je povedal, da so pred vrati ostali človeški iztrebki. Nikolenko je še povedal, da je veleposlaništvo v Kazahstanu prejelo grožnjo z bombo, ki pa pozneje ni bila potrjena. Veleposlaništvo v ZDA je prejelo pismo s člankom, ki je bil kritičen do Ukrajine, je dejal. Pismo, tako kot večina drugih, izvira iz ene evropske države, je dejal, ne da bi navedel podrobnosti.

Ukrajinski zunanji minister Dmitro Kuleba je dejal, da so bili okrvavljeni paketi, odkriti na veleposlaništvih Kijeva po Evropi, “dobro načrtovana kampanja terorja in ustrahovanja”. Videti je, kot da Rusijo obtožuje za pošiljanje paketov. Nikolenko je dejal, da je bil vandaliziran vhod v stanovanje veleposlanika v Vatikanu. Vir z veleposlaništva v Rimu je povedal, da so pred vrati ostali človeški iztrebki. “Imamo razloge, da to, kar se dogaja, vidimo kot dobro načrtovano kampanjo terorja in ustrahovanja veleposlaništev in konzulatov Ukrajine,” je dejal Kuleba. “Ker Ukrajine ne morejo ustaviti na diplomatski fronti, nas poskušajo ustrahovati. Vendar lahko takoj rečem, da so ti poskusi zaman. Še naprej bomo učinkovito delali za zmago Ukrajine.”

Kuleba je odredil poostrene varnostne ukrepe za vsa zadevna veleposlaništva in konzulate. Pošiljke sledijo eksplozivnim sredstvom, ki so jih dobili izbrani naslovi veleposlaništev in celo izdelovalcev orožja v Španiji.

Pisma bombe v Madridu
Ameriško veleposlaništvo v Madridu je v četrtek odkrilo sumljivo ovojnico, ki je bila podobna petim drugim pisemskim bombam, ki so bile porabljene na odmevnih lokacijah v mestu. V sredo si je varnostnik na ukrajinskem veleposlaništvu v Madridu med odpiranjem pisma bombe, naslovljenega na ukrajinskega veleposlanika, lažje poškodoval roko, zaradi česar je Kijev okrepil varnost na svojih veleposlaništvih po vsem svetu. Ovojnico na ameriški ambasadi so z nadzorovano eksplozijo uničili policisti, je sporočilo špansko notranje ministrstvo. O poškodovanih ne poročajo. Španske oblasti še ugotavljajo, kdo je odgovoren za pisma oziroma če so povezana z vojno v  Ukrajini.Ukrajinski veleposlanik v Španiji Serhej Pohorelcev medtem ne dvomi o tem, kdo stoji za napadi.  Za pošiljanje pisemske bombe kijevskemu veleposlaništvu v Madridu je okrivil Moskvo.

“Dobro poznamo teroristične metode agresorske države,” je dejal. “Ruske metode in napadi od nas zahtevajo, da smo pripravljeni na kakršne koli incidente, provokacije in napade.”

Rusi zanikajo obtožbe
Rusko veleposlaništvo v Španiji je zavrnilo očitne obtožbe in včeraj sporočilo: “Vsako grožnjo ali teroristično dejanje, še posebej tiste, ki ciljajo na diplomatsko misijo, je treba popolnoma obsoditi.”

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Celjski policisti oglobili objestnega voznika Ferrarija

Policisti Postaje prometne policije Celje so med včerajšnjim nadzorom...

Karavana “Odprte kuhne” bo obiskala Ptuj

Na Mestni trg v Ptuju bo 20. julija in...

[Komentar] Atentat sredi Bidnovega kaosa

Poskus atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se ni zgodil...