[Video] Ilegalni migranti danes v Somborju, jutri na vašem dvorišču

Datum:

“Danes v Somboru, jutri na vašem dvorišču. Zaščitno ograjo pred njimi vlada že odstranjuje in to vabilo so razumeli”, je na Twitterju zapisal poslanec SDS Branko Grims, ki je komentiral posnetek iz mesta Sombor, srbskega mesta nedaleč stran od madžarske meje, kjer so spopadi med migranti in njihova razdejanja postala vsakdanjik.

Še nedavno smo poročali o vedno večjem številu migrantov, ki so bili ujeti na meji med Srbijo in Madžarsko, kar pa je bilo najbolj šokantno, so bili do zob oboroženi. Posredovati je moralo več policijskih enot, vključno z specialno enoto, Žandarmerijo. V mestu Kanjiža so jih zabeležili že okoli 1500, zato je tudi lokalno prebivalstvo policijo prosilo za pomoč, nekateri celo razmišljajo o selitvi iz mesta. Da je situacija vedno bolj resna, je že večkrat poudaril poslanec Branko Grims, ki je objavil video, kot trenutno dogajanje v srbskem mestu Sombor.

Po poročanju srbskih medijev domačini mest v bližini meje trdijo, da situacija z migranti postaja vse bolj resna, saj naj bi migranti sredi dneva vstopali v naseljene hiše, dogajajo se tatvine, migrantov je vse več, vedno bolj pa so tudi agresivni. Posnetek, ki ga je na Twitterju objavil poslanec SDS Branko Grims, pa slednje tudi dokazuje, kar je izredno zaskrbljujoče in potrjuje dejstvo, da je novica o umiku žičnate ograje za ilegalne migrante le “povabilo”. “Danes v Somboru, jutri na vašem dvorišču. Zaščitno ograjo pred njimi vlada že odstranjuje in to vabilo so razumeli”, je zapisal Grims.

Pred kratkim so na železnici v mestu Subotica in v bližini železniške postaje našli na desetine kosov orožja in lažnih dokumentov. Na glavni avtobusni postaji so bili celo poskusi posilstev, pišejo Novosti.

Državljani podpisujejo peticijo za strožje varovanje
Vse to je pripeljalo do peticije, s katero Subotičani zahtevajo še večje zavarovanje meja in prepoved vstopa migrantom v državo. Za vstop zahtev v parlamentarno proceduro je potrebnih 10.000 podpisov, to akcijo pa naj bi razširili še v okoliška mesta, ki imajo težave z migranti. Zahtevajo določitev mejnega pasu 35 kilometrov od meje z Madžarsko, ki je že postavila več vrst ograje, napovedali pa naj bi še dodatno zaščito. Madžari so poleg vsega napovedali še napotitev več tisoč policistov in pripadnikov vojske, celo prostovoljcev, ki se bodo usposobili za pomoč pri varovanju južne madžarske meje, kar pa po drugi strani pomeni še večjo silo po varovanju srbske meje.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Zakaj ne “fajtajo” za 200 tisoč Slovenk brez stalnega ginekologa?

Neiskrenost Inštituta 8. marec se razkriva z dejstvom, da...

Kakšne bodo posledice zaletave in aktivistične zunanje politike Tanje Fajon?

V Sloveniji in tujini je odmeval bizaren izraz žalosti...

Za Trumpovo dokumentacijo so bili pripravljeni tudi ubijati

Agenti FBI, ki so zasegli Trumpovo predsedniško dokumentacijo v...

Odtujenost prebujenske elite

V mnogih evropskih državah se krepi nezaupanje v politično...