[Video] Janez Janša: Vlada bo na oblasti, dokler bo večina trpela trenutno situacijo

Datum:

V oddaji Beremo je gostoval predsednik stranke SDS Janez Janša, kjer je spregovoril o knjigah založbe Nova obzorja. V začetku je razkril, zakaj meni, da je pomembno, da je knjiga Forum São Paulo in kulturna vojna avtorja Alejandra Peña Esclusa izšla tudi v slovenščini. Spregovoril je o kulturnem marksizmu, ki se razžira tudi v Sloveniji, o volilnih prevarah, katere zametke poznamo tudi pri nas. Predstavil je tudi knjigi o Nesvobodi tiska in Zakaj mora Ukrajina zmagati ter o tem, kdo je vojni dobičkar v terorističnemu napadu v Izraelu. Odgovoril pa je tudi na vprašanje, do kdaj bomo morali gledati nespametna ravnanja sedanje vlade.

“Kulturni marksizem skriva svoje prave namene kot kača noge,” je pri predstaviti knjige Forum São Paulo in kulturna vojna uvodoma povedal Janez Janša. V samem bistvu kulturnega marksizma je, da deluje skozi institucije kot nekaj, kar ni. Predstavlja se kot nekaj naprednega, modernega, v bistvu pa uveljavlja program ustanovitelja italijanske komunistične stranke Antionia Gramscija izpred več kot 100 let. V tem programu je razgraditev vrednot in temeljev zahodne civilizacije. Ti vrednotni temelji so družina, narod, vera, zasebna lastnina in zasebno šolstvo. Ko je Gramsci po obisku Sovjetske zveze videl, da s terorjem, ki so ga uvedli boljševiki v Rusiji, v zahodni Evropi ne bo uspel, ker bodo ljudje in institucije te vrednote branili, je razmišljal, kako bi vendarle naredil komunizem in socializem tudi v zahodni Evropi, in je izdelal to strategijo kulturnega marksizma. Na kratko rečeno se glasi: najprej diskreditacija in nato likvidacija, ki so tudi znane besede Milana Kučana.

Da bi uničili zahodne temelje civilizacije, je treba postopno razgraditi njene temelje, zato je treba zasesti institucije, ki kreirajo zavest in ustvarjajo mnenje ljudi. To so kulturne institucije, založbe in predvsem šolstvo, pravi Janša. “Tam učijo, da so družina, narod, vera nekaj slabega, in ko se to diskreditira, je to lažje odstraniti in ni potrebno toliko nasilja, kot ga je bilo v Rusiji. To se je na zahodu prek frankfurtske šole in ostalih jeder tega kulturnega marksizma skušalo dokaj neuspešno uveljavljati v času hladne vojne. Po padcu Berlinskega zidu in razpadu Sovjetske zveze pa so se zagovorniki ne le kulturnega, ampak tudi klasičnega marksizma dobili skupaj in razglabljali, kaj storiti,” dodaja. V São Paulo so ustanovili forum, njegova ustanovitelja sta bila Fidel Castro in Lula da Silva, tam so se dogovorili, da je treba zavzeti institucije in okupirati civilno družbo, priti na oblast in jo obdržati za vsako ceno. Metode tega kulturnega marksizma so opisane tudi v knjigi.

Volilne prevare oziroma triki, ki se uveljavljajo tudi v Sloveniji
Kulturni marksizem se ne razlikuje od klasičnega marksizma oziroma komunizma v točki, ki pravi, ko enkrat dosežeš oblast, jo je treba obdržati za vsako ceno. To delajo s kombinacijo nasilja (v Venezueli, Kolumbiji) in volilnih prevar. “V tej knjigi avtor goljufanje na volitvah ponazori z nekaterimi primeri, ki so zelo nazorno dokazani. V Venezueli so na primer umetno naredili tri milijone volivcev, ki jih prej ni bilo. Vse s pomočjo goljufanja z elektronskimi napravami bodisi za elektronske volitve bodisi elektronsko štetje glasovnic. Firma, ki je to naredila za Venezuelo, je te naprave nato prodajala tudi v Severni Ameriki v ZDA, tako da so še zdaj polemike glede elektronskega beleženja volitev.” “Softwarske rešitve so ponujali tudi v Evropi. Pri tem se lahko tudi vprašamo, kdo je naredil naš program, ki računa mandate kdo ga vzdržuje, nadzoruje.”

Levica zagotovo obvladuje Državno volilno komisijo
Dejal je še, da v Sloveniji elektronske volitve sicer niso možne in je nadzor pri štetju glasovnic večji, je pa težje izvedljiv pri vnašanju števila glasov v elektronsko obliko. “Glavno okno priložnosti za tiste, ki želijo ponavljati metode prevar, je računanje mandatov pri manjših strankah in tistih strankah in listah, ki ne pridejo v DZ, saj tega nihče nadzoruje. Zlahka se lahko odvzame od tistih in se dodaja v stranko, ki je pred pragom in se jo spravi v parlament, stranko pa, ki je malo nad pragom, pa spraviš iz parlamenta.” Pri tem je izpostavil Levico, ki je za las ujela prag, pa tudi DeSUS, Stranka mladih, SLS, ki trikrat ni prišla za malo glasov, tudi NSi. “Tukaj smo doslej nekajkrat zahtevali, da imamo paralelno računanje mandatov, pa so nas proglasili za zagovornike teorije zarot. Nekajkrat smo dali tudi predloge, kako nadzorovati predčasne volitve,” pravi Janša. Meni, da so glasovnice predčasnega glasovanja v Ljubljani nenadzorovane in ni mogoče trditi, da se tu ne da goljufati. “Predlagali so namreč, da sproti preštejejo glasovnice, a se proti temu borijo z vsemi štirimi,” še pravi. “DVK je formalno glasovala o tem predlogu, za katerega sta glasovala eden ali dva. Levica zagotovo obvladuje Državno volilno komisijo praktično z dvotretjinsko večino od samega začetka.”

Med volilnimi prevarami je tudi spreminjanje volilne zakonodaje
Knjiga opisuje tudi metode volilnih prevar od ponarejanja anket do spreminjanja volilne zakonodaje. “Tudi v Sloveniji sedaj poteka postopek za spremembo Ustave, kjer bi se ukinili volilni okraji, je opozoril Janša. Če se ukinejo, to pomeni, da v treh, štirih mandatih iz podeželja ne bo nikogar več v državnem zboru. Tukaj si Levica, ki je močnejša v urbanih središčih, s spremembo volilnega sistema dodatno cementira pozicijo, tragedija pa je, da sekundira Nova Slovenija, ki v mestih skorajda ne dobi nič in si sama sebi reže politično glavo.”

Ukinjanje volišč je ena od prevar
Ena od prevar, ki je postala očitna, je ukinjanje volišč v podeželskih volilnih okrajih,” pravi Janša. To se je delalo postopoma na osnovi različnih kvazi argumentov, da nekatera volišča niso dostopna za invalide, torej so jih naredili nedostopna za vse, tako se morajo starejši peljati po 15 km ali več na volišče. “V praksi pa so številke pokazale, da se je leta 2011 v nekaterih volilnih okrajih, kjer je desna sredina dobila velik odstotek podpore, ukinilo tudi več kot 20 volišč, s čimer so postale volitve logistični problem za veliko število podeželskih ljudi, kjer Levice ravno ne volijo, medtem ko so v Ljubljani volišča praktično na vsakem vogalu.”

Svoboda tiska je ena ključnih tarč kulturnega marksizma
Tretja knjiga, o kateri sta se voditelj Metod Berlec in Janez Janša pogovarjala, je Nesvoboda tiska avtorja Marka R. Levina. “Ena ključnih tarč kulturnega marksizma je tudi svoboda tiska. V ZDA se je kulturni marksizem, ki ima tudi različna imena (prebujenstvo in drugo), globoko zajedel v samo strukturo in situacija je tam nevarna. Ustava sicer zagotavlja določene svoboščine, ki preprečujejo popolno zmago kulturnega marksizma, zaenkrat je to na tehtnici in veliko bo odvisno od naslednjega volilnega leta v ZDA.” Kulturni marksizem ni zgolj prodrl zgolj levega pola, ampak zajeda tudi republikansko stranko, še meni Janša.  “Glede na to, da se poslužuje različnih trikov, je možno, da bo čez 8 ali 12 let v ZDA nova politična sila, ki bo zrasla na pogorišču, ki ga bo povzročil kulturni marksizem in nobena od strank (republikanska in demokratska) ne bo sposobna nagovoriti večine volilnega telesa.”

Zakaj mora Ukrajina zmagati
Janša je za knjigo Zakaj mora Ukrajina zmagati avtorja Thomasa Cromwella napisal predgovor. Dejal je, da če bi aprila 2008 Ukrajina in Gruzija dobili zeleno luč za vstop v čakalnico za Nato, te vojne ne bi bilo. “Izognili bi se temu strašnemu trpljenju. Tudi Rusija bi bila morda bolj demokratična, vsekakor ne grožnja Evropi z jedrskim orožjem.” Zakaj mora Ukrajina zmagati, je veliko razlogov, a dva sta bistvena, pravi Janša. “Z našega vidika zato, ker je med nami in Ukrajino le Madžarska in smo precej blizu te vojne. V našem interesu nacionalne varnosti, vsakega posameznika je, da Rusija ne zasede Ukrajine. Ukrajina je največja evropska država, ima rudna bogastva in okupacija ni zgolj zato, ker želi Putin nazaj Sovjetsko zvezo, ampak je tudi boj za vire. Z moralnega vidika pa Ukrajina mora zmagati, ker nas je zgodovina naučila, da se nekaznovano zlo vedno vrne”.

Nacizem se v Evropi nikoli več ni postavil na noge, ker je bil poražen in kaznovan. Komunizem je bil v hladni vojni poražen, nikoli pa kaznovan, to je največja napaka, ki jo je Zahod naredil v odnosu do Sovjetske zveze,” je še pojasnil Janša.

Vojni dobičkarji v terorističnem napadu na Izrael
Z voditeljem sta z Janšo govorila tudi o napadu na Izrael, za katerega je ta dejal, da je nemogoče ne videti posledice terorističnega napada na Izrael in izraelskega povračila, ne da bi videli, kdo je tukaj dobičkar. “Prvi je Vladimir Putin in Rusija, saj se svet več ne ukvarja z Ukrajino, ampak raje s tem, da ameriške letalonosilke plujejo v Sredozemlje in na Bližnji vzhod. V tej krvavi moriji pa je dobičkar tudi Iran. Izrael je bil tik pred vzpostavitvijo diplomatskih odnosov s Savdsko Arabijo, ki je vodilna država sunitskega islama. Suniti in šiiti so v tradicionalnem sporu, jih pa druži sovraštvo do Izraela. Iran je v to vložil vse svoje napore in verjetno so bili teroristi izurjeni v Iranu,” meni Janša.

Na koncu sta se pogovarjala še o nespametni migrantski politiki, ki v Evropo spušča tudi potencialne teroriste. “To je nevarno, vprašanje je, kako se bo zahodni del Evrope te nevarnosti znebil. To, kar se sedaj dogaja, ni videti, da vodi k luči na koncu tunela. Prohamas demonstracije se na žalost dogajajo tudi pri nas, pa tudi govor Slavoja Žižka je naredil Sloveniji veliko strateško škodo za dolgo časa. Prohamas demonstrancij pa ni bilo v Budimpešti, Pragi, Bratislavi, Varšavi in Zagrebu. Zahod ima glede teroristične nevarnosti pred sabo veliko odgovornost in v večini držav aktualna politična elita žal nima odgovora na ta vprašanja.”

Do kdaj bomo morali gledati nespametna ravnanja sedanje vlade?
Voditelja Metoda Berleca so še zanimale aktualne politične razmere v Sloveniji. Na vprašanje, koliko časa bo na oblasti aktualna vlada, je Janša odgovoril: “Vsebinsko je odgovor jasen: dokler bo večina trpela situacijo, kjer ni denarja za pokojnine, ni brezplačnega vrtca za drugega otroka, je pa denar (milijoni) za resničnostne šove na ministrstvu za obrambo, stotisoče evrov za preučevanje spolov, za drage karte izletov za uradnike in nenazadnje za vzdrževanje paravojske, to so nevladne organizacije na Metelkovi.”

Anita Gužvič

Sorodno

Zadnji prispevki

Če si tranzicijski levičar, lahko dobiš kredit tudi na “lepe oči”?

Kako je mogoče, da novoustanovljena stranka dobi kredit za...

Luka Koper: Je SD zainteresirana za nadzor nad drogami?

Včeraj smo objavili tri dokumente, ki pričajo o rabotah...

Nizozemski aktivistki sodijo, ker je objavila posnetek agresivnih migrantov

Nizozemska aktivistka Raisa Blommestijn bo morala na sodišče, ker...

Republika Slovenija (in njena zemlja) na razprodaji

Najnovejša prodaja kmetijskih zemljišč v Prekmurju tiste, ki nam...