[Video] Jelinčič se boji, da bo morala država zopet plačevati za napake, če se izkaže, da Masleševa izobrazba ni primerna

Datum:

Predsednik stranke SNS Zmago Jelinčič Plemeniti se je tokrat z videom odzval na situacijo z domnevno visokošolsko diplomo vrhovnega sodnika Branka Masleše, ki pa bi morala biti univerzitetna. Med drugim Jelinčič izpostavlja, da tudi pravosodnega izpita Masleše ni nihče ni videl, zato se sprašuje, kaj se bo zgodilo z vsemi njegovimi študenti. “Ne veljajo njihove diplome, ne veljajo njihovi pravosodni izpiti,” je izpostavil in izrazil skrb, da bo v tem primeru morala država plačevati za pritožbe teh študentov, če se izkaže, da Masleševa izobrazba ni ustrezna. 

Predsednik stranke SNS Zmago Jelinčič se je v tokratnem videu osredotočil na vrhovnega sodnika Branka Maslešo. Predvideva, da diploma Masleše ne velja, kot so mediji že pisali. “Ker je visokošolska in ne univerzitetna, tako vsaj mediji pišejo,” je pojasnil.

Kot poudarja, pravosodnega izpita Masleše nihče ni videl. Nekateri pa Masleši tudi očitajo, da ga je pravosodni izpit položil precej hitro, v času, ko je služil svoj vojaški rok, zgolj eno leto po diplomi.  “In kaj to pomeni za naše študente, ki so pri gospodu Masleši delali izpite?” se v nadaljevanju sprašuje Jelinčič. Meni, da njihovi izpiti ne veljajo. “Ne veljajo njihove diplome, ne veljajo njihovi pravosodni izpiti,” je izpostavil.

Jelinčič se tudi sprašuje, kdo bo nosil stroške, ko se bodo ti študentje ali že odvetniki ali sodniki pritožili. “Zopet bo država plačevala za goljufijo nekoga, ki si je na račun nekdanjega sistema ob pomoči predhodnikov nekdanjega sistema zagotovil lepo pozicijo v pravosodju,” je bil kritičen.

Foto: STA


Jelinčič še upa, da s bo v Sloveniji zgodilo nekaj podobnega kot na Poljskem, kjer želijo umakniti sodnike starih sistemov. “Tam so zadeve razčistili, pri nas pa jih tudi moramo,” je še sklenil.

Sara Rančigaj

Sorodno

Zadnji prispevki

Simbolika na pikniku Svobode, ki se je ne da prezreti

Boris Tomašič je v oddaji Kdo vam laže naredil...

Danes v DZ: Župani nočejo migrantov

"Vlada je sprejela sklep brez vednosti lokalne skupnosti. Vemo...

Svobodnjaška inkvizicija se je znova izkazala za farso

Bivši predsednik uprave Telekoma Tomaž Seljak in predsednik uprave...