[Video] Jenull še vedno verjame v Dedka mraza

Datum:

Frontman protestov Jaša Jenull si od dobrih mož obeta padec vlade. “Edino, kar bi si želel od Božička, Dedka Mraza in Miklavža je to, da lahko dejansko v tem letu zaključimo s tole strahovlado Janeza Janše. Tako, da upamo, da se to zgodi že v naslednjem tednu, če ne čimprej,” je dejal Jenull. Pri tem tudi obrazloži, da bodo v tem primeru s protesti prenehali, saj si želijo dati možni naslednji vladi priložnost, da se izkaže, medtem ko ta vlada prav veliko možnosti oziroma časa ni imela. 

                   

Glavni pobudnik petkovih biciklističnih protestov med epidemijo, Jaša Jenull je še vedno trdno odločen, da svojo vizijo nadaljuje. Ker so po nekem času le ugotovili, da se kolesarjenje med epidemijo ne izplača, so svojo pot nadaljevali na štirih kolesih. Ker tudi to ni bilo najbolj uspešno, tokrat Jenull v zelo majhni izvedbi še vedno protestira po prednovoletni Ljubljani z nahrbtnikom, kjer ima prilepljen svoj promocijski material.

Med hojo po Ljubljani pa ga je ustavil tudi eden izmed novinarjev Top Newsa, ki je očitno imel srečo, da jo je dobro odnesel. Kajti med nasilnimi protesti, ki so nastali ravno zaradi petkovih podpihovalcev je bil ravno napaden novinar te medijske hiše. Novinar je Jenulla povprašal, kaj bi si želel od Božička, Jenull pa pravi, da samo to, da vlada pade. “Edino, kar bi si želel od Božička, Dedka Mraza in Miklavža je to, da lahko dejansko v tem letu zaključimo s tole strahovlado Janeza Janše. Tako, da upamo, da se to že zgodi v naslednjem tednu, če ne čimprej,” je dejal.

https://twitter.com/DolinarJr/status/1340325040525516800?s=20

Po nekaj dneh vlade Janeza Janše, so vzklili že prvi uporniki, ki se z novo vlado niso strinjali, kljub temu, da je prejšnji premier Marjan Šarec vrgel puško v koruzo. Medtem ko se je v Slovenija razširila epidemija, pa so se protestniki skupaj s pomočjo opozicije odločili, da se bodo pričeli zoperstavljati trenutni vladi, ki še v tistem času niti ni mogla zagnati s polno paro z uresničevanjem koalicijskih zavez. Protesti so bili pred poletjem vsakič močnejši, po poletju pa se je številno upornikov vidno zmanjšalo. Jenull pa se je šele pred kratkim odločil, da pa ne bo več protestiral v veliki meri, oziroma se je pričel posluževati drugačnih metod.

Z nastopom nove vlade bi s protesti prenehali
Po njegovih besedah, bi z “nastopom nove vlade prenehali protestirati, oziroma bi ji dali nekaj časa, da bi pokazala, česa je sposobna”, česar pa tej vladi niso niti dovolili. Medtem ko tej vladi niso ponudili priložnosti, se po drugi strani niso obremenjevali z epidemijo, prav tako tudi ne z zdravjem ljudi. Z nastopom nove vlade, pa bi očitno postali bolj “sočutni” do ostalih.

Jaša Jenull (Foto: STA)

Sara Rančigaj

Sorodno

Zadnji prispevki