[Video] Kako je seksi surferka prepričala milijon sledilcev na internetu

3
Foto: Instagram

Anastasia Ashley se lahko pohvali s številnimi surferskimi lovorikami. Leta 2010 je zmagala prvenstvo Pipeline na Havajih, istega leta je osvojila tudi žensko profesionalno ameriško turnejo. Sedaj pa se lahko pohvali tudi z zavidljivim številom sledilcev na socialnem omrežju Instagram. Razlog za njeno popularnost niso njeni uspehi na valovih, temveč njeno rutinirano ogrevanje pred nastopom. 

“To je noro, posnetek ne pokaže vsega ostalega, kaj počnem. Glasba je velik del mene, vedno jo poslušam – glasba je tudi del mojega ogrevanja pred nastopom. Pred nastopim se odpravim do vode, nadenem slušalke in se popolnoma osredotočim na raztezanje in ogrevanje. Sploh nimam občutka, da ‘twerkam’, očitno to moje telo počne samo od sebe,” je Anastasia komentirala video, ki jo je “naredil” slavno.

Twerkanje je način plesa, ki je pred časom obnorel svet. Twerkajo ženske, ko s sunkovitimi gibi bokov naprej in nazaj izvajajo provokativne gibe v nizkem počepu. Ples izvira iz zahodne Afrike, kjer obstaja že nekaj generacij. Ples v svoji izvorni različici ni imel seksualne konotacije, vse dokler ga ni prevzela in po svoje interpretirala hip hop kultura v devetdesetih letih prejšnjega stoletja.

Spletna senzacija
Odkar je postala internetna senzacija, ki ji sledi več kot milijon oboževalcev, je postala popularna tudi pri velikih medijskih hišah, piše britanski Daily Mail. Za fotografiranje jo je zaprosil slavni Sports Ilustrated, Maxim in neštete druge surferske publikacije. Ashleyjevi pa ne sledijo samo moški. Med njenimi oboževalci so številne oboževalke, ki ji zavidaj njen aktivni življenjski slog, poln potovanj v eksotične kraje.

Zaradi njene tržne vrednosti, ki jo generirajo številni sledilci, so se ji na športni poti pridružili sponzorji, ki ji omogočajo luksuzno življenje, ki pa ne bi bilo mogoče, če ne bila tako aktivna na socialnem omrežju Instagram.  Ashleyjeva se tega zaveda, zato redko razočara.

Ž. K.