[Video] Kje je 8. marec, da bi ‘fajtali’ za čisto pitno vodo? Janković ob pomoči policije nadaljuje z gradnjo kanalizacije čez zajetje pitne vode

Datum:

Ni minilo tri dni od volitev, pa se je že začel nov ciklus uničevanja ljubljanske pitne vode. Kanal C0 se nadaljuje ob pomoči slovenske policije!!! Kljub zatrjevanju lastnikov parcel, da župan nima potrebnih dovoljenj!” je zgrožena zapisala bivša poslanka SDS Mojca Škrinjar. 

Slovenija zares postaja banana republika, kjer ji vladajo šerifi s podporo umazanega kapitala. Škodljive zasebne apetite ljubljanskega župana Zorana Jankovića ščitijo kar uradni organi pregona, kot da gre za njegovo zasebno, plemensko/rodbinsko milico. Zadeva je primerljiva še s privatno paramilitarno enoto kakšnega vzhodnoevropskega oligarha. Nika Kovač in Inštitut 8. marec pa tiho. Sedaj ko gre zares, so se pa “poskrili v mišje luknje” in je še en dokaz, da Kovačevi “čista pitna voda” ni tako zelo pri srcu … Tokrat se resnično vidi, da je bil referendum o vodah zgolj umazana kampanja proti vladi Janeza Janše in odskočna deska za zaščito apetitov podmladka socialistične smetane. Dovolj je podrobneje pogledati, kdo so člani Inštituta: Tija Jakič (hči političnega velikana Romana Jakiča, ki mu grozi zapor), Andraž Kos (sin strica iz ozadja Draga Kosa) in Nika Kovač (vnukinja medijskega barona in člana kontroverznega Foruma 21 Boža Kovača) itd.

Je še druga možnost: da v Inštitutu potencialno mikrobiološko obogatitev pitne vode vidijo kot pozitiven izziv za krepitev odpornosti meščanov (jačanje imunskega odziva po principu delovanja cepiva). Spomnimo: poročali smo že, da župan Janković gradi kanalizacijski kanal CO prek ljubljanskega zajetja čiste pitne vode brez opravljene ustrezne presoje vplivov na okolje, torej povsem po kavbojsko/balkansko. Pod pretvezo varovanja čiste vode, je celo nameraval razlastiti lastnike kmetijskih zemljišč. Lastniki zemljišč v bližini vodarne Kleče so od MOL pod Jankovićevim vodstvom celo prejeli dopise, v katerih jim je bilo zagroženo, da bodo razlaščeni, če svojih zemljišč ne prodajo MOL. Na problematiko županovega ravnanja je pred časom opozoril tudi Anže Logar.

Prav tako smo že poročali, da gre za največji slovenski kohezijski projekt s področja varovanja okolja, ki je vreden 135,6 milijona evrov, in o sumljivih gradbenih dovoljenjih, saj gre za napeljavo preko vodonosnika Kleče, iz katerega prejema vodo 300 tisoč Ljubljančanov. Kljub temu Janković z bagrom ponovno rovari po zasebnih njivah in polaga cevi. K sreči so proti koncu leta 2019 poslanci izglasovali priporočila ministru za okolje in prostor, da na podlagi veljavne zakonodaje nemudoma sprejmejo vse ukrepe za pridobitev zahtevane dokumentacije v zvezi z gradnjo kanalizacije na vodovarstvenem območju v Ljubljani in zagotovi spoštovanje ustavne ter neodtujljive pravice do zasebne lastnine lastnikov zemljišč. Ministrstvo Andreja Vizjaka je razvpiti kanal C0 ustavilo.

Ravnanje ljubljanskega šerifa spominja na državni udar!
Sporni projekt se po lokalnih volitvah nadaljuje, torej odkar je bil potrjen še en mandat “dosmrtnega župana” (“maršala Zokija”). Mimogrede: bi bilo število županskih mandatov smiselno omejiti na dva? Nekdanja poslanka SDS Mojco Škrinjar: “Lahko povem zgolj to, da ozaveščeni Ljubljančanke in Ljubljančani nasprotujemo kanalu CO zaradi tega, ker ogroža pitno vodo. Druga stvar pa je, da nasprotujemo pravnemu načinu ureditve. Če navedbe lastnikov tokrat držijo, dela Janković ta del kanala CO brez ustreznih dovoljenj.” Škrinjarjeva je prepričana, da mora inšpekcija to ugotoviti. Pojasnila je tudi, kaj se je zgodilo z zemljišči lastnikov – gre za “začasno odredbo poseganja v lastnino”. Zadeva je pravno nevzdržna. Škrinjarjeva celo domneva, da je protiustavna.

Kam so poniknili slavni “vodovodarji”?! Janković resno ogroža zdravje celotne Ljubljane. (Foto: STA)

Škrinjarjeva: “Mogoče je posegati v lastnino pod določenimi pogoji, ne pa začasno. Kaj to pomeni? Da boš nekomu zgradil kanal, potem pa odšel?! Kanal pod lastnikovim zemljiščem pa bo ostal.” In naslednjih nekaj desetletij bo stvar ostala takšna, kot je. Lastniki so prepričani, da gradbinci nimajo nikakršnih dovoljenj. Ne obstaja nobena odločba Upravne enote Ljubljana ali kateregakoli drugega državnega organa … Prav tako ne obstaja zakonska podlaga za kakršno koli intervencijo/asistenco policije. Škrinjarjeva še meni, da če gre v resnici za poseganje v zasebno lastnino brez dovoljenj, potem je to “enako državnemu udaru”.  Nekdanja poslanka se strinja, da policija in redarji v tem primeru delujejo kot “Jankovićeva zasebna milica”.

 

Pojasnilo policije:

 

 

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Huligan sredi Ljubljane napadel Ukrajinko!

Na spletnem forumu Reddit se je pojavil videoposnetek incidenta...

[Video] Prizori z ameriških univerz vse bolj spominjajo na nacistično Nemčijo

"Al Qassam nas naredi ponosne, zdaj ubij še enega...