[Video] Ko je za medije bolj pomembno “babje” opravljanje Trudeaua, Macrona in Johnsona, kot to, kar je povedal Donald Trump na srečanju Nata!

Datum:

Na plano je prišel izsek pogovora kanadskega predsednika vlade Justina Trudeaua, francoskega predsednika Emmanuela Macrona in britanskega predsednika vlade Borisa Johnsona v Buckinghamski palači, kjer je v torek zvečer potekala slovesnost ob 70-letnici Nata. Ker se je trojica očitno zapletla v opravljanje ameriškega predsednika Donalda Trumpa v povezavi z dolžino tiskovne konference, ki se jim je zdela predolga, ne čudi, da je pogovor požel toliko zanimanja javnosti.

                   

V izseku pogovora treh svetovnih voditeljev je mogoče razbrati, da so pogovarjali čemu je francoski predsednik pozno prišel na vrh Nata. V diskusijo je bila očitno vpletena tudi britanska princesa Anne, najstarejša hčerka britanske kraljice Elizabete II., ampak ni jasno kako se je ta odzvala na povedano. Sicer nihče od trojice sicer ni omenil Trumpa po imenu, ampak zdi se, da se je Trudeau očitno skliceval na dolgotrajne pogovore ameriškega predsednika z mediji, ki jih je ta imel v torek.

Foto: Printscreen

V izseku pogovora Johnson vpraša: “Ali si zato zamudil?”, nakar je Trudeau kot iz topa dodal, da je bil Macron pozen zaradi dolge tiskovne konference s Trumpom. Skrajšani video posnetek brez konteksta so potem delili preko spletnih družbenih omrežij. Pri čemer je dodal: “Videli ste, da je bila Macronova ekipa popolnoma začudena.” Ni znano, ali je bil Trump v središču tega komentarja, saj je bil video nekoliko urejen.

Posnetek je bil prvič deljen s strani kanadske radiotelevizijske družbe, poroča britanski Daily Mail. Slike z dogodka prikazujejo tudi britansko princeso, ki se je pogovarjala z Johnsonom in Trudeaujem. Svetovni voditelji so bili v torek v Londonu na vrhu ob 70. obletnici zavezništva. Trumpu se je na dogodku pridružila tudi prva dama Melania Trump. Videti je bilo, da se je ameriški predsedniški par na sliki pogovarjal z britansko kraljico ter s princem Charlesom in Camillo na istem dogodku.

Foto: epa
Foto: epa

Macronu ni bilo žal za kritiko Nata
Trump se je na tiskovni konferenci skupaj z generalnim sekretarjem Nata Jensom Stoltenbergom dotaknil izjav Macrona, ki je zatrdil, kako naj bi bila zveza Nato možgansko mrtva. Izjavo je označil kot žaljivo, nespodobno in nevarno, še posebej v luči tega, da je prav Francija država, ki Nato najbolj potrebuje. Trumpovo srečanje z Macronom je bilo eno od treh dvostranskih posegov, na katerih je spregovoril in odgovarjal na vprašanja novinarjev skupno kar dve uri. Medtem, ko je Macron izpostavil, da stoji za svojimi besedami in se zavzel za strateški dialog z Rusijo, medtem ko se je Trump odločil za bolj umirjeno retoriko.

Hana Murn

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Množična udeležba na tradicionalnem praznovanju dneva državnosti na Polževem

Občina Ivančna Gorica je skupaj s soorganizatorji ob dnevu...

Moskva blokirala dostop do Nova24TV in Demokracije

Rusija je blokirala dostop do 81 medijev držav članic...

Izraelsko sodišče je razsodilo, da se morajo tudi ultraortodoksni judje priključiti vojski

Izraelsko vrhovno sodišče je danes odločilo, da morajo obvezen...