[Video] Ko krivosodje ščiti zločince in preganja poštene: Par iz St. Louisa, ki se je pred protestniki BLM branil z orožjem, se mora braniti še pred obtožbami!

Datum:

Zakonca Mark in Patricia McCloskey iz St. Louisa sta pred nasilnimi protestniki, ki so jima vlomili na posest in grozili s smrtjo, v roke z namenom samoobrambe pograbila orožje, zato jima grozi obtožba pred poroto. Porotniki so se odločili, da bodo zakonca obtožili nezakonite uporabe orožja in poseganja v dokaze. Obtožnica nakazuje na storjen zločin, kar je porota spoznala za kršitev z orožjem. Tožilka Kimberly Gardner pa je v obtožnico še vključila poseganje v dokaze, medtem ko par trdi drugače in pravi, da je prav tožilka sama posegala v dokaze.  Na eni strani si republikanci želijo zaščititi par, demokrati po drugi strani želijo, da bi bila obtožena. McCloskey trdi, da demokrati ščitijo zločince, medtem ko sama nista nikomur ničesar storila, temveč sta samo branila sebe in svoje posestvo.

Ker bo obtožnica zavarovana, tožilki Kimberly Gardner ne bo potrebno opraviti predhodnega zaslišanja, da bi sodnika prepričala, da obstaja dovolj verjetnosti krivde za nadaljevanje postopka. Obtožba o nedovoljenem spreminjanju dokazov očitno zadeva pištolo, s katero je Patricia McCloskey mahala protestnikom. Trdila je namreč, da je bila pištola nedelujoča, ko jo je po incidentu predala policiji. Poročali pa so, da je tožilka osebju policijskega kriminalističnega laboratorija ukazala, naj razstavijo in ​​ponovno sestavijo pištolo, da bi lahko orožje, ki sicer ni v uporabi, postalo “smrtonosno”.

Odvetnik McCloskeyjevih Joel Schwartz je tožilstvu očital poseganje v dokaze, zaradi katerih je bil par obtožen. “Zaskrbljujoče je dejstvo, da je organ pregona spremenil dokaze, da bi preganjal nedolžnega člana skupnosti,” je julija dejal Schwartz. Po mnenju McCloskeyjevih leva oblast ščiti zločince in še poudarjata, da nista nikomur nič storila. “Nisva sprožila niti enega strela, medtem ko so nama grozili s smrtjo,” je pojasnil McCloskey.

 

Obtožbe izvirajo iz incidenta, ki se je zgodil 28. junija in je sprožil burno polemiko o pravicah državljanov, da se branijo v času protestov Black Lives Matter. McCloskeyjeva sta takrat dejala, da so protestniki prebili železna vrata, vdrli na njuno posest in jima grozili, da bodo požgali hišo in pobili njiju ter njune hišne ljubljenčke. Protestniki so trdili drugače, saj so rekli, da je bil vhod v sosesko odprt in niso niti prestopili posestva zakoncev.

Nihče od protestnikov ni bil obtožen vdora na posestvo, njima pa grozi obtožba kaznivega dejanja in odvzem licence
Mark McCloskey
je novinarjem v torek povedal, da nihče od protestnikov ni bil obtožen vdora na posestvo, sama pa sta deležna obtožbe kaznivega dejanja, ki bi ju lahko stal štiri leta zapora in odvzema licence. Po njegovem mnenju ju preganjajo zato, ker sta ščitila svoj dom in družino pred “mafijo”. Guverner Missourija Mike Parson je že avgusta napovedal, da bo par pomilostil v primeru, da bosta obsojena vihtenja orožja pred njuno hišo. Par sta zagovarjala tudi predsednik Donald Trump in senator Josh Hawley, republikanec iz Missourija. Hawley je celo Ministrstvo za pravosodje prosil, naj začne preiskavo o državljanskih pravicah, je poročal RT.

https://twitter.com/AdrienneLaw/status/1313590947599446017?s=20

Nasprotnega mnenja pa so demokrati, ki navijajo zato, da bi bil par obtožen in hkrati si želijo, da bi jim bila odvzeta licenca za opravljanje odvetniškega poklica. Denimo gostiteljica oddaje “Mladi Turki” je na Twitterju sarkastično zapisala: “Če bosta obsojena, se jima lahko zgodi izguba licence za opravljanje odvetniškega poklica. To bi bila sramota.”

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Azijski vrh: Peking, Seul in Tokio so za jedrsko razorožitev Severne Koreje

Danes v južnokorejski prestolnici Seul poteka vrh voditeljev Južne...

Makarovič na zatožni klopi zaradi izbruha sovražnega govora in žalitve

“V Ljubljani se bo zaradi satirične pesmi Utrip laži...

Metlika: Obnovljen most do gradu Gradac

Grad Gradac, eden redkih kulturnih spomenikov državnega pomena v...