Izjava dneva: “Kaj ko bi namesto iskanja mandatarja naredili nekaj odgovornega in državljane pozvali k upoštevanju ukrepov?”

Datum:

Namesto da Levici iščejo mandatarja, bi Marjan Šarec, Tanja Fajon, Alenka Bratušek in Luka Mesec naredili odgovorno potezo, če bi stopili pred medije in državljane odločno pozvali k ravnanjem, ki ustavljajo širjenje virusa. Tudi politično bi se jim splačalo,” je izjava intelektualca in nekdanjega ministra dr. Žige Turka na potezo tranzicijske levice, ki v času brutalnega porasta okuženih s covid-19, situacijo izkorišča za rušenje vlade in nov naskok na oblast – da bi izpolnili parcialne interese omrežij, medtem ko jim je za življenja Slovencev ter ekonomske in socialne posledice malo mar. Boj proti epidemiji bi moral torej postati prioriteta in skupen konsenz vseh političnih strank.

                   

Na Nova24TV smo že pisali o tem, zakaj, kako in v čem je problematično za državljane, če bi tranzicijska omrežja – na uradnem političnem nivoju zastopana v povezanih strankah LMŠ, SD, Levica in SAB – rada demokratično izvoljeno vlado zamenjala s tako imenovano tehnično vlado, ki bi ji načeloval nekdanji mladoekonomist, ki se je z leti razvil v superintervencionista, Jože P. Damijan. Pisali smo tudi o tem, kakšna je povezava med za tehnično vlado interesiranim “kapitalom” (lastnik Idrijskega Kolektorja, Stojan Petrič) in osrednjimi mediji, ki že izvajajo pozitivno kampanjo v prid tej tehnični vladi (Lastnik Dela, Stojan Petrič). Težko pa je njihove puhlice – uradno verzijo, zakaj želijo tehnično vlado – jemati resno, če vemo, da sredi pandemske krize ne storijo ničesar, da bi svojo volilno bazo spodbudili, da se drži ukrepov.

Jasno je, da leve stranke ne bodo na glas povedale, da želijo tehnično vlado z Jožetom P. Damijanom, ker je pripravljen vanjo investirati Stojan Petrič, da bi z državo sklepal gradbene posle, zaradi česar v svojem časniku (še enem od v slovenskem prostoru privilegiranih medijev, ki jahajo moralnega osla domnevne neodvisnosti in verodostojnosti) že tudi brezsramno dela kampanjo zanje. To svojim volivcem in nezainteresiranim ljudem s plašnicami na očeh in čepki v ušesih predstavljajo kot boj proti janšizmu, ki da je fašizem in plenilski kapitalizem. Zanje so že delujoča demokracija, medijski pluralizem, medijski ekvilibrij, in tako naprej, evfemizmi za “plenjenje javnega” in “ksenofobijo”.

Boj proti epidemiji bi moral biti skupen konsenz vseh političnih strank
V takšnem stanju duha je jasno, da razprave s temi strankami niso možne, da javnega diskurza, kjer bi se o perečih problematikah resno pogovarjali, o stvareh imeli dialog, s pomočjo katerega bi se skupaj približevali resnici, ne more biti. Trenutno se država nahaja v situaciji, ko je zopet prebito rekordno število okuženih (kar 356), leva opozicija pa nastalo krizo za politični boj in naskok na oblast, ne glede na posledice. V prvem planu so jim je torej finančni interesi omrežij iz ozadja in oblast kot taka, šele nato življenja Slovencev ter socialne in ekonomske posledice, ki bi temu sledile.

Žiga Turk (Foto: STA)

Intelektualec in nekdanji minister dr. Žiga Turk ima tako še kako prav, ko opomni, da bi odločen poziv strank LMŠ, SAB, SD in Levica k spoštovanju ukrepov pripomogel k njihovi javnomnenjski podobi in priljubljenosti. Boj proti epidemiji bi se izkazal za posebej uspešnega, ko bi vse politične stranke enotno nastopile in pozabile na pritlehne udarce v času kritičnih razmer.

Aleš Ernecl

Sorodno

Zadnji prispevki

Golobovo bežanje od problemov bo državo še kako drago stalo

Ta konec tedna se bo v Švici odvijala mirovna...

Hrvaški 822 milijonov, Sloveniji zadržanje

Evropska komisija je včeraj potrdila petega, doslej največjega hrvaškega...

Kuba: Režimski kršilci človekovih pravic bežijo v ZDA zaradi strahu pred socializmom

Kubanska tožilka, ki je leta 2021 v zgodovinskem protestu...