[Video] Kri kar zaledeni po žilah: Tako turški vojaki režejo glave poraženim Kurdom v Siriji!

Datum:

Splet je zaokrožil krut posnetek na katerem se dobro vidi, kako so turški vojaki rezali glave poraženim Kurdom v Siriji. Človeku kar zaledeni kri po žilah, ko vidi, kako Turki delujejo povsem neprizadeto, ko režejo glave truplom in jih ponižujoče dvigujejo v zrak kot nekakšno trofejo. 

Človek bi pričakoval, da je “kultura” iznakaženja poraženih nasprotnikov del preteklosti, ko so Turki v časih vpadov pobijali in posiljevali tudi po naših krajih. Še danes so namreč žive zgodbe o njihovi krutosti, vendar ni nič drugače niti sedaj, ko so vidne posledice konflikta med turško in sirsko vojsko ter Kurdi.

Medtem ko si vlada v Damasku še naprej prizadeva za osvoboditev države, je ilegalna vojaška prisotnost Turčije povzročila veliko mednarodno krizo. Ankara je sporočila, da je sprožila vojaško ofenzivo napram sirki vojski. Pri tem je turški minister Hulusi Akar za obrambo sporočil, da operacija Pomladni ščit uspešno poteka. Medtem so se v Siriji odločili, da zaprejo zračni prostor nad severozahodnim delom države, kjer se po poročanju tujih tiskovnih agencij odvijajo srditi spopadi. Zračni prostor nad Idlibom so zaprli potem, ko je prišlo do sestrelitve letala, za katerega se ne ve natančno kateri strani pripada. Medtem, ko Turki vztrajajo, da gre za sirsko letalo, sirska stran vztraja, da je to pripadalo Turčiji.

https://twitter.com/SloTemplar/status/1234175617635143680

Turške sile izvajajo sovražna dejanja
Sirska vojska je v luči zaostritve odnosov s Turčijo sporočila: “Kakršnokoli letalo, ki bo kršilo naš zračni prostor, bomo obravnavali kot sovražno, ki ga je treba sestreliti.” Vojaški vir je po poročanju STA sporočil, da turške sile še naprej izvajajo sovražna dejanja proti sirskim oboroženim silam, ki delujejo v provinci Idlib in okolici. Pred tem so sirski uporniki, ki jih podpira Turčija, sporočili, da so v Idlibu sestrelili sirsko vojaško letalo.

Že več tednov je mogoče videti, kako se razmere v Idlibu zaostrujejo. V četrtek je bilo po letalskem napadu sirskih režimskih sil ubitih preko 30 turških vojakov. Turčija je odgovorila z napadi na sirske cilje. Pri tem pa obrambni minister Akar zagotavlja, da si nikakor naj ne bi želeli kakšnih konfrontacij z Rusijo, ki v Siriji podpira režim predsednika Bašarja al Asada.

Hana Murn

Sorodno

Zadnji prispevki

SB Novo mesto: Zaradi izbruha covida obiski na nekaterih oddelkih niso dovoljeni

Vodstvo novomeške splošne bolnišnice je objavilo, da zaradi izbruha...

Ministrica Vrečko za vodenje NUK imenovala družinskega prijatelja, ki ne izpolnjuje pogojev

Vlada Roberta Goloba nadaljuje s političnim nastavljanjem kadrov na...