[Video] Lekarna na Kitajskem mora plačati več kot 430.000 dolarjev visoko kazen, zaradi dviga cen zaščitnih mask

Datum:

Potem ko so v eni od lekarn v Pekingu ob izbruhu koronavirusa 2019‐nCoV ceno zaščitnih mask dvignili za kar 6x vrednost je svoje povedal tudi varuh pravic potrošnikov. Omenjena lekarna mora plačati kazen v višini 430.000 zaradi oderuškega dviga cen nujnih potrebščin.

                   

Pekinška lekarna Jimin Kangatai je ob izbruhu epidemije s koronavirusom ceno za paket zaščitnih mask, ki je stal okoli 20 dolarjev (143 yuanov) po poročanju RT zvišala na okoli 120 dolarjev (850 yuanov), kar pa niso bili pripravljeni tolerirati regulatorji trga, ki so lekarni naložili globo v višini tri milijone yuanov, kar je okoli 434.530 dolarjev.

Po zadnjih podatkih je s koronavirusom obolelih 6.057 ljudi, še včeraj je število obolelih bilo okoli 4.500. Število umrlih zaradi koronavirusa se je v tem času povzpelo na 132, prijetno presenečenje pa je podatek, da jih je 110 uspešno prebolelo okužbo. Smrtnost virusa se za zdaj ocenjuje na okoli 3 odstotke vseh primerov.

Razlog za nenavadno hitro širitev virusa naj bi se skrival v njegovi hitromutirajoči RNA, ki vsebuje nestabilen srednji del kakršen še ni bil zabeležen v kateremkoli koronavirusu poprej.

Koronavirus naj bi vsebval tudi proteinski del zaradi katerega se lahko hitro prenaša na ljudi. Po nekaterih ugibanjih naj bi šlo za virus, ki ga je ustvarila človeška roka, a je ušel na prosto.

Širjenje okužbe s koronavirusom lahko najlažje spremljate na spletni povezavi TUKAJ.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Černač: Slovenija je izgubila vso verodostojnost

Po medijskem razkritju zaušnice, ki jo je Evropska komisija...

[Video] Divji zahod: Kompilacija posnetkov, kako se je Vučić lotil volitev

Prejšnjo nedeljo so v Srbiji potekale lokalne volitve, na...

To je ženska, ki je spala s 300 osebami na leto, petimi na dan, mama jo podpira!

Annie Knight je obogatela z ustvarjanjem vsebin za odrasle....

Zmaga? Ne. Moralni poraz brez primere v zgodovini!

Evropske volitve so sicer pokazale prevlado Janševe stranke, ki...