[Foto] Zemljevid napadov na kristjane po Evropi: Muslimani in radikalni levičarji jih najbolj napadajo v Franciji in Nemčiji

Datum:

Ameriški inštitut Gatestone s sedežem v New Yorku je objavil šokantno poročilo o napadih na kristjane in njihove svete kraje v Evropi v letu 2019. Lansko leto so storilci napadli, zažgali ali onečastili okoli 3.000 cerkva, šol in pokopališč ali kako drugače protikrščansko delovali.

Nasilje nad kristjani in krščanskimi kraji je najbolj razširjeno v Franciji. Tam napadalci po ocenah Inštituta Gatestone uničijo v povprečju tri cerkve, šole ali spomenike na dan. Sledi Nemčija s povprečjem dveh uničenih spomenikov ali cerkev na dan. Velja poudariti, čeprav napadi v Nemčiji vključujejo predvsem rimokatoliške kraje, stavbe ali simbole, so pogosto tarče tudi protestantske zgradbe.

Poročilo poudarja, da policija storilce je malokdaj izsledi
Poročilo poudarja, da policija storilce je malokdaj izsledi. Če jih ujamejo, policija in medijski mainstream zamolčijo identiteto napadalcev. Številni tovrstni osumljenci naj bi imeli duševne motnje, zato se več napadov sploh ne obravnava kot zločin.

Po navedbah inštituta Gatestone se protikrščanski napadi v Franciji in Nemčiji ujemajo z množičnim priseljevanjem iz muslimanskega sveta. Zaradi pomanjkanja uradnih statističnih podatkov o storilcih in motivih je nemogoče natančno vedeti, koliko napadov je mogoče pripisati muslimanskemu antikrščanstvu ali džihadističnim razlogom.

Prevladujoči evropski mediji se ukvarjajo predvsem z napadi na muslimanske migrante
V Španiji napade na cerkve in križe večinoma izvajajo anarhisti, radikalne feministke in druge skrajno leve aktivistke.

Poročilo je tudi kritično do dejstva, da se prevladujoči evropski mediji ukvarjajo predvsem z napadi na muslimanske migrante, ne poročajo pa o muslimanskih protikrščanskih napadih.

Demokracija

Sorodno

Zadnji prispevki

Spomenika revolucije in Edvarda Kardelja ne sodita ob spomenik slovenske osamosvojitve

Predsedstvo Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve je izrazilo stališče,...

Po Golobovi napovedi o reformi zdravstva novih pet kirurgov dalo odpoved

Pred dnevi se je premier Robert Golob spet izprsil...

Varnostni strokovnjak opozoril profesorja FDV, da trosi neresnice o Gazi

"Nekaj pomislekov ob Prebiličevim politiziranju. Genocid – primerjati Srebrenico...

Na prireditvi Vinska vigred peterica s pestmi nad kandidata SLS za evropskega poslanca

Sinoči je v Metliki na prireditvi Vinska vigred pet...