[Video] Mahnič na seji DZ poskrbel za bumerang efekt koalicije: “Svoboda je stranka kraje, klientelizma in korupcije”

Datum:

Dokler boste s Policijo počeli to, kar počnete, dokler bodo Miloš Milović in podobni kadrovali v policiji, dokler se bo nastavljalo kadre, za katere Robert Golob zahteva, da se jih nastavi, toliko časa nimate nobene pravice govoriti o korupciji. Ker omogočate korupcijo. Svoboda je stranka kraje, klientelizma in korupcije,” je na današnji izredni seji DZ izpostavil poslanec Žan Mahnič.

                   

DZ na izredni seji, sklicani na zahtevo koalicijskih poslanskih skupin, obravnava problematiko korupcije. Poslanske skupine so v predstavitvi svojih stališč izrazile ostro nasprotovanje korupciji. Izredno sejo nadaljujejo s splošno poslansko razpravo, ki pa se je vladajoči stranki obrnila maščevala, saj izpostavlja korupcijske prakse vladajočih.

V SDS so ocenili, da želi koalicija odvrniti pozornost od glavnih akterjev korupcije v zgodovini Slovenije. Vlade ne moti, da še vedno ni epiloga za večmilijonsko bančno luknjo in oprani iranski denar ter preplačane žilne opornice, je naštela Jelka Godec. Po njenem opozorilu se objavljajo javni razpisi za financiranje točno določenih nevladnih organizacij, davkoplačevalski denar se porablja za resničnostne šove in projekte za mešanje megle, številni vladni funkcionarji pa niso ustrezno poročali Komisiji za preprečevanje korupcije.

Mahnič poskrbel za bumerang efekt
Razpravljalec Mahnič je poudaril, da imajo sklicatelji današnje seje v rokah prav vse vzvode oblasti, Svoboda pa je na čelo SIB banke imenovala “nečaka iz ozadja” Boruta Jamnika. Gre za stranko, ki je Andreja Ribiča imenovala za člana uprave Darsa, na čelo Slovenskega državnega holdinga pa Žigo Debeljaka. “O korupciji govori stranka, ki je za svojo generalno sekretarko imenovala Vesno Vuković” in je za strokovnega sodelavca parlamentarne preiskave postavila novinarja Necenzuriranega Tomaža Modica in ministra za finance predlagala Klemna Boštjančiča. V posmeh vsem pa je stranka za predsednika vlade predlagala dr. Roberta Goloba.” Mahnič je poudaril, da če kdaj lahko govorimo o korupciji, je to lahko samo v povezavi s temi imeni, ki so jim v Svobodi priskrbeli vrhunske pozicije.

Nato se je dotaknil plakatov, ki so jih stranki SDS očitali v koaliciji. Mahnič je izpostavil, da so se plakati pojavili v času sedanje vlade. Plakat Roka Snežiča je namreč oglaševal “odpiranje vrat” v Sidg, DARS, SDH in Luko Koper. “To so vse vaše firme,” je dejal Mahnič in dodal, da se je o posnetku s 5 tisoč evri podkupnine prenehalo govorili, ko je Snežič razkril, da je šel denar preko Andreja Ribiča k stranki Svoboda.

Vrhunec razprave je dosegel trenutek, ko je poslanec SDS predvajal posnetek dogovarjanja med Gen-i in podružnicami na Balkanu, v katerem je vpleten prav predsednik vlade Robert Golob. Kot je poudaril Mahnič, vsebina tega posnetka kar naenkrat ni več sporna, ker je s korupcijo povezan Golob.

Mahnič: “Svoboda je stranka kraje, klientelizma, korupcije”
Nato se je Mahnič dotaknil še Golobovega neformalnega svetovalca Miloša Milovića. “Nekoga iz zapora, ker je izginilo 309 tisoč evrov za fiktiven posel. Pustimo ob strani, da je šel denar direktno v roke Aleksandru Čeferinu.” Nadalje je omenil tudi pismo Boštjana Lindava, nekdanjega direktorja Policije pod Svobodo, v katerem je Lindav izpostavil, da je večkrat govoril z Milovićem, ta pa je od njega zahteval zaposlitve in reorganizacijo varovanja predsednika vlade. Korupcijo, nedopustna in nesprejemljiva ravnanja je priznala tudi nekdanja ministrica Tatjana Bobnar, je opozoril Mahnič. “Dokler boste s Policijo počeli to, kar počnete, dokler bodo Miloš Milović in podobni kadrovali v policiji, dokler se bo nastavljalo kadre, za katere Robert Golob zahteva, da se jih nastavi, toliko časa nimate nobene pravice govoriti o korupciji. Ker omogočate korupcijo. Svoboda je stranka kraje, klientelizma in korupcije.

Sorodno

Zadnji prispevki

Slovenska nogometna reprezentanca prvič v zgodovini v osmino finala velikih prvenstev

Slovenska nogometna reprezentanca se je prvič v zgodovini uvrstila...

[Video] Množična udeležba na tradicionalnem praznovanju dneva državnosti na Polževem

Občina Ivančna Gorica je skupaj s soorganizatorji ob dnevu...

Moskva blokirala dostop do Nova24TV in Demokracije

Rusija je blokirala dostop do 81 medijev držav članic...