[Video] Ministrica Vrečko je izvajala politični pritisk na zaposlene v javni RTV

Datum:

Skrajno levo krilo novinarjev RTV je včeraj zopet izvajalo pritisk nad sodelavci. Med njimi celo članica strateškega sveta za preprečevanje sovražnega govora Tatjana Pirc, “depolitizirat” pa jim je prišla pomagat celo ministrica za kulturo Asta Vrečko.

                   

“Jaz žal stojim tukaj in ne žal zaradi tega, ker ne bi vedela, kaj se tukaj dogaja, ampak zato, ker delim frustracijo, ker sem jezna. Znova pozivam vodstvo, da odstopi. Takšen zavod ni dobro voden. Kadar je vodstvo v takšnem konfliktu z zaposlenimi, to nikakor ne gre. Javna RTV je od vseh zaposlenih,” je dejala ministrica – članica skrajno leve politične stranke Levica pred zbrano peščico, ki je predstavljala manj kot pet odstotkov zaposlenih, medtem ko je večina ljudi delalo.

S sovraštvom napojena borka proti sovražnemu govoru
Novinarka Tatjana Pirc pa je med drugim dejala, “da na RTV stavkamo, spet smo tu pred vhodom v televizijsko hišo. RTV smo,” je uvodoma dejala Tatjana Pirc. Kot je povedala, ne stavkajo le pred televizijsko hišo v Ljubljani, temveč tudi v Kopru in Mariboru. Z očitnim patološkim neracionalnim sovraštvom napolnjena prominentna članica strateškega sveta za boj proti sovražnemu govoru je nadaljevala takole: “Stavkam, ker je javni RTV okupirala klika diletantskih političnih aparatčikov, v spregi z naspidiranimi povzpetniki, ki izkoriščajo priložnost, ki je nikoli ne bi dobili, če bi štela kakovost njihovega dela.” 

Da, prav ste slišali – članica strateškega sveta za preganjanje sovražnega govora je izvajala očitni s sovraštvom napojen mobing nad Luko Svetino, Nejcem Krevsom, Valentino Plaskan in številnimi drugimi, ki so imeli to nesrečo, da so se kolektivu pridružili v zadnjem času.

Kongnitivna disonanca
Očitno na levici in Levici enostavno ne razumejo, da je povsem skregano z zdravo pametjo, če depolitizira politika in če borka proti sovražnemu govoru izreka sovražne, neutemeljene gostilniške klevete proti sodelavcem. Zašli smo v orwellovski svet, kjer nič ni, tako kot je videti, in kjer se vsaka resnica filtira skozi ministrstvo za resnico. Videti je, da sta Asta Vrečko in Tatjana Pirc res prepričani v svoj prav. Prva res misli, da s politiko “depolitizira” ujeta v svoj infantilni črno-beli svet dobrih socialistov in slabih konservativev, druga res misli, da deli mnenje vseh Slovencev, ko žali nove voditelje in novinarje RTV Slovenija, ki so se izkazali kot objektivni in profesionalni (veliko bolj kot “stara garda” na drugi strani). V takem svetu je potem tudi povsem normalno, da ministrica za kulturo na RTV Slovenija neprestano pošilja inšpektorat za medije in kulturo kot orodje zlorabe oblasti in nadlegovanja vodstva RTV, prav tako pa je normalno, da predsednik vlade jasno pove, da je naredil napako, ko si zavoda RTV ni kar neposredno podredil.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Portugalska: V bližini plaž vse pogosteje opaženi kiti

Na Portugalskem so kiti, ki prebivajo v Atlantiku, vse...

Mahnič: Lah kot priča ne more biti predsednik preiskovalne komisije o Gen-I, to je zloraba uradnega položaja

Poslanec in član preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega finančnega...

Hezbolah z več kot 160 raketami nad Izrael

Hezbolah je danes v zgodnjih jutranjih urah na Izrael...