[Video] Nemčija kapitulirala: “Migranti so bili napaka, čas je, da jih vrnemo na Balkan”

Datum:

1,3 milijona migrantov od leta 2015, od tega 85 odstotkov na socialni podpori, vsega skupaj manj kot 2 odstotka obljubljenih zdravnikov in inženirjev med migranti, velika večina mora na ponovno izobraževanje, medtem ko namerava Nemčija do leta 2022 samo za jezikovne tečaje nemščine zapraviti 13 milijard evrov. To je realnost migrantske krize, ki jo je povzročila Angela Merkel. 

                   

Z vedno bolj jasno sliko o posledicah migrantske krize in migrantom naklonjene politike Angele Merkel je tudi v Nemčiji prišlo do trenutka streznitve. Povabilo migrantom v Evropo se je mogoče zdelo na mestu, ko je še vladalo prepričanje, da bo to nova nemška delovna sila, ki je v Nemčiji primanjkuje. Zdaj se je pokazalo, da so samo paraziti, ki molzejo nemško socialno državo.

Če smo v preteklosti lahko slišali vsem dobro znane floskule o migrantski krizi in koristnosti migrantov, pa so na spletnem portalu Logično objavili posnetek, kjer francoska novinarka E1 z dejstvi demantira razne trditve o migrantski krizi. Razlog, kakor so navedli, je dejstvo, da je tudi v Nemčiji zapihal drugačen veter, nezadovoljstvo nad Merklovo, ki je že odstopila s položaja predsednice CDU.

Od 1,3 milijona migrantov manj kot 2 odstotka zdravnikov in inženirjev
Od 1,3 milijona “prosilcev za azil”, ki so prispeli v Nemčijo od leta 2015, jih je zgolj 17 odstotkov imelo opravljeno srednješolsko ali višješolsko izobrazbo. Od teh je bilo manj kot dva odstotka famoznih zdravnikov in inženirjev. Še več, tudi tisti, ki imajo “izobrazbo”, so na koncu nekvalificirani za delovno mesto, saj se hitro izkaže, da je prepad v znanju med sirskim inženirjem in nemškim inženirjem enostavno prevelik.

Nemci resda potrebujejo delovno silo, a še migranti, ki naj bi bili po izobrazbi mehaniki in zidarji, ne ustrezajo pogojem zaradi neznanja jezika in pomanjkanja znanja. Poleg tega pa naj bi Nemci samo do leta 2022 zgolj za tečaje nemščine zapravili 13 milijard evrov.

85 odstotkov migrantov na socialni podpori
Od 1,3 milijona migrantov jih je samo 150 tisoč našlo redno zaposlitev, medtem ko jih je 85 odstotkov odvisno od socialne pomoči. Dovolj pove tudi podatek, da je v Nemčiji okoli 1,6 milijona prostih delovnih mest, migranti pa jih niso sposobni zasesti, saj nimajo ne izkušenj, ne znanja jezika, ne osnovnih kompetenc.

Kot so zaključili na spletnem portalu Logično, politika Zahoda, ki uničuje Bližnji vzhod, da bi prišel do poceni delovne sile, se je izjalovila. Ceno pa bo na koncu plačal Balkan, kamor bodo vračali migrante. Bo to tudi Slovenija?

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Portugalska: V bližini plaž vse pogosteje opaženi kiti

Na Portugalskem so kiti, ki prebivajo v Atlantiku, vse...

Mahnič: Lah kot priča ne more biti predsednik preiskovalne komisije o Gen-I, to je zloraba uradnega položaja

Poslanec in član preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega finančnega...

Hezbolah z več kot 160 raketami nad Izrael

Hezbolah je danes v zgodnjih jutranjih urah na Izrael...