[Video] Nov vojaški uspeh ukrajinskih sil – uničena ruska ladja

Datum:

Ukrajinske sile so ponoči uničile rusko vojaško ladjo Sergej Kotov v Črnem morju ob obali polotoka Krim, je danes sporočila ukrajinska vojaška obveščevalna služba (GUR). Gre za ladjo novejše izdelave, ki lahko strelja rakete Kalibr z dosegom do 1500 kilometrov.

Ukrajina je rusko korveto uničila s pomorskimi droni, je pojasnil tiskovni predstavnik GUR Andrij Jusov. “Glede njene posadke podrobnosti še preiskujemo. So mrtvi in ranjeni. Vendar se je verjetno nekaterim članom posadke uspelo evakuirati,” je še dodal.

Droni so jo po več poskusih spravili na dno morja
Po družbenih omrežjih je zaokrožil tudi posnetek napada, na katerem je videti več pomorskih dronov, ki so se približevali ruski korveti. Ta je streljala na tarče v vodi, dokler je ni pretresla močna eksplozija. Ruska ladja je bila sicer v preteklosti že večkrat tarča ukrajinskih napadov, jeseni pa naj bi bila v napadu z dronom huje poškodovana, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Rusija si je Krim in večji del teritorialnih voda v bližini nezakonito priključila leta 2014. Krim in ruska črnomorska flota sta bila od začetka ruske invazije februarja 2022 pogosta tarča ukrajinskih napadov, navaja STA. Vodja kabineta ukrajinskega predsednika Andrij Jermak pa je nedavno dejal, da je ruska črnomorska flota simbol okupacije, in dodal, da ne sme biti na ukrajinskem Krimu.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Streljanje v romskem naselju in kamenjanje policistov – Olaj: To je posledica neukrepanja vlade

"Odsotnost pripravljenosti vlade za sistemsko ureditev romske problematike se...

Soteska Vintgar v petek odpira svoja vrata

Soteska Vintgar, ena najprepoznavnejših in obiskanih naravnih vrednot v...

Krvav obračun v javnih sanitarijah v Celju

Celjski policisti so v nedeljo v enem izmed javnih...

Prihaja izrazita hladna fronta in sneg do 700 metrov nadmorske višine

V torek nas bo prešla izrazita hladna fronta. Dež...