[VIDEO] Oslabljena Hrvaška na kolena spravila evropske prvake

Datum:

Hrvaški je uspelo, kar se je zdelo nemogoče. Na kolena so spravili evropske prvake iz Španije in tako osvojili prvo mesto v skupini, vrata do četrtfinala pa so jim na stežaj odprta. Koliko časa bo pravljica naših južnih sosedov še trajala, bomo videli, a so zaenkrat na dobri poti, da jim uspe velik met na evropskem prizorišču. Iz skupine C so se v osmino finala prav tako uvrstile Nemčija, Poljska in Severna Irska.

                   

Znana sta že dva para osmine finala, še pet držav pa čaka, da se tja uvrsti še na zadnjih štirih tekmah v skupinskem delu. Za uvod v osmino finala se bosta pomerili dve zelo izenačeni reprezentanci – Švica in Poljska, dva dni pozneje pa še tekma dveh velikih reprezentanc – Italije in Španije.

SKUPINA D

Hrvaška 2 : 1 Španija (1 : 1)
Kalinić 45., Perišić 87.; Morata 7.
Zgrešena 11-m: Sergio Ramos 72.min (Španija).

Ante Čačić je dodobra prevetril zasedbo Hrvaške izbrane vrste in postregel s kar nekaj presenečenji. Zaradi poškodbe sta manjkala Mario Mandžukić in Luka Modrić, a vatrenim se to ni kaj dosti poznalo, proti najmočnejšemu nasprotniku do sedaj so igrali zelo dobro in čvrsto. Zaradi vseh težav, ki so jih imel predvsem s svojim navijači, so se zelo dobro pripravili na tekmo, a sose kljub vsemu že na začetku tekme znašli v zaostanku po zadetku Morate. Naši južni sosedje so hitro odgovorili, vendar je Rakitić stresel prečko, žoga pa se je odbila naravnost na golovo črto. Toda Hrvaška je v izdihljajih prvega polčasa le prišla do zadetka in izenačenja. Perišić je podal z leve strani, pred vrati se je odlično znašel Kalinić in poskrbel za evforijo. Glavni sodnik Bjorn Kuipers je imel v drugem polčasu kar nekaj dela, najprej ni dosodil enajstmetrovke za kockaste, jo je pa zato dodelil Špancem, pa čeprav je bilo vse skupaj zelo na meji. A usoda je tako hotela, k žogi je pristopil kapetan Sergio Ramos, njegov strel pa je ubranil vratar Perišić. Ko se je že zdelo, da se bo derbi končal z remijem, je v protinapadu udaril Perišić in zadel za eno izmed najslajših zmag v zgodovini Hrvaške, ki ima vrata do četrtfinala povsem odprta. Njihov naslednji nasprotnik bo ena izmed držav, ki bo končala kot tretja. V osmini finala bomo videli ponovitev zadnjega finala med Španijo in Italijo.

Vrhunci tekme:

https://www.youtube.com/watch?v=F2H9EojHpZI

Češka 0 : 2 Turčija (0 : 1)
Yilmaz 10., Tufan 65.

Turčija je proti Češki v boju za tretje mesto vse močno presenetila in zmagala. Na prvih dveh tekmah niso prikazali dobesedno nič, na zadnji tekmi pa so se na igrišču razleti in povedli že v 10. minuti. Naveza Mor in Yilmaz je udarila, slednji pa se je podpisal pod zadetek. Zmago je v 65. minuti potrdil Tufan. Češka, ki je na prvih dveh tekmah pokazala več kot soliden obraz, je tokrat razočarala in odhaja domov sklonjenih glav. Turčija predvsem zaradi visokega poraza proti Španiji za svoje mesto v osmini finala še trepeta.

SKUPINA D
Hrvaška*      3   2 1 0  5 : 3  7
Španija*       3   2 0 1  5 : 1  6

Turčija**        3   1 0 2  2 : 4  3
Češka           3   0 1 1  2 : 5  1

*- v osmini finala
**- uvrščeni na lestvico tretjeuvrščenih ekip

Lestvica tretje uvrščenih ekip (v osmino finala se uvrstijo štiri najboljše):

Slovaška*           3  1 1 1  2 : 2  4**
Severna Irska*   3   1 0 2  2 : 2  3**
Turčija*               
3  1 0 2  2 : 4  3
Albanija*            3   1 0 2  1 : 3  3
Portugalska        2   0 2 0  1 : 1  2
Švedska             2   0 1 1  1 : 2  1

*- Reprezentance, ki so že končale z nastopi v skupinskem delu.
**- Reprezentanci sta se že uvrstili v osmino finala.

SKUPINA C

Severna Irska 0 : 1 Nemčija (0 : 1)
Gomez 29.

Nemčija je proti Severni Irski delovala nekoliko bolje, morda je razlog tudi to, da je Low tekmo začel s klasičnim napadalcem. Mario Gomez je za zadetek na tekmi potreboval 29 minut. Elf čaka sedaj v osmini finala ena izmed tretje uvrščenih držav. Naprej iz skupinskega dela so se uvrstili tudi njihovi današnji nasprotniki, ki so si napredovanje izborili z zmago z 2 : 0 nad Ukrajino in zelo dobro končno gol razliko, ki je ostala na ničli. Svojega nasprotnika bodo dobili šele, ko bodo znane vse štiri ekipe, ki so končale kot tretje.

Ukrajina 0 : 1 Poljska (0 : 0)
Blaszczykowski 54.

Poljska je zabeležila še drugo minimalno zmago na prvenstvu in zaradi slabše gol razlike končala na drugem mestu. Nemčija je dosegla zadetek več in zato končala kot prva, Poljaki so danes sicer lovili kakšno višjo zmago, vendar jim kaj takšnega ni uspelo. Ukrajina je prvenstvo končala pod pričakovanji brez točk in brez doseženega zadetka. Z izjemno prve tekme proti Nemčiji, ko si igrali zares dobro, niso pokazali nič posebnega.

SKUPINA C
Nemčija            3   2 1 0  3 : 0  7
Poljska             3   2 1 0  2 : 0  7
Severna Irska   3   1 0 2  2 : 2  3
Ukrajina            3   0 0 3  0 : 5  0

G. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Evropska poslanka Romana Tomc postala podpredsednica največje politične skupine v Evropskem parlamentu

Evropska poslanka Romana Tomc iz vrst največje opozicijske stranke...

Nad omrežje Jankovićevega tesnega prijatelja ZDA uvedle sankcije

Tesnega prijatelja ljubljanskega župana Zorana Jankovića, predsednika Republike Srbske Milorada...

Argentina: mesečna inflacija je najnižja v dveh letih in pol

Mesečna inflacija je v Argentini padla na 4,2 odstotka....