[Video] Peklenski prizori iz “priključenega” Zaporožja zaradi raketnega napada na civiliste

Datum:

V ruskem napadu na pred kratkim priključeno Zaporožje je ponovno prišlo do civilnih žrtev. Zaradi nočnega obstreljevanja civilnih območij mednarodni mediji poročajo, naj bi bilo vsaj 12 žrtev. 

                   

“Zaradi nočnega raketnega napada na Zaporožje so bila poškodovane stanovanjske stavbe in rezidenčna območja,” je ob napadu povedal lokalni uradnik Anatolij Kurtev na socialnem omrežju Telegram. Vodja regionalne administracije Oleksandr Starukh je sporočil, da je bil v napadu poškodovanih 49 oseb, med njimi 6 otrok.

Poleg raketnega napada so se v isti regiji odvila tudi ločena obstreljevanja. “Čez noč so ruski okupatorji cinično napadli rezidenčne stavbe in civilno infrastrukturo,” so sporočili iz ukrajinskega vojaškega poveljstva, poroča Al Jazeera. Končno število ubitih še ni znano, je pa jasno, da bo število preseglo več ducatov ljudi.

Po Kurtevih besedah so občinske oblasti že pričele z čiščenjem razrušenega območja, vendar se spopadajo s pomanjkanjem osebja, zato poziva vse zainteresirane prebivalce mesta, naj se pridružijo delavcem.

Rusija pod vse hujšim pritiskom
Rusija je pod vse hujšim pritiskom zaradi hudih izgub ozemlja, ki so ga predhodno okupirali. Tovrstni napadi so najverjetneje posledica izgube premoči pa tudi povračilni ukrep za napad na most, ki povezuje Krim z ruskim ozemljem. Zaradi vse slabših razmer na bojišču je prišlo do menjav na vrhu ruske vojske. Nov poveljnik je Sergej Surovkin, ki je verjetno že odgovoren za dotični napad.

Khondorkovsky: Putin je začel svojo pot z razstreljevanjem blokov, tako bo tudi končal
Napad civiliste je vzpodbudil Putinovega velika kritika, nekdanjega zaveznika Khondorkovsekga, da se odzove. Na socialnih omrežjih je zapisal, da gre ta Putinovo maščevanje za “most” (op. včeraj poškodovani most, ki povezuje priključeni Krim z rusijo). “Čez noč je izstrelek uničil večnadstropno stavbo v Zaporožju – 17 mrtvih civilistov. “Putin je začel svojo kariero z razstreljevanjem stanovanjskih blokov. Tudi zaključil jo bo z razstreljevanjem stanovanjskih blokov.”

 

Gal Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...