[Video] Po celotni Rusiji množični protesti proti mobilizaciji, policija znova odgovarja s silo

Datum:

Iz celotne Rusije prihajajo posnetki protestov proti mobilizaciji, ki jo je ukazal Vladimir Putin, s protestniki pa policija obračunava brez milosti, saj na bi pridržala že več sto nasprotnikov Putinove vojne.

                   

Ruski diktator Vladimir Putin je danes odredil delno vojaško mobilizacijo 300 tisoč rezervistov za bojevanje v Ukrajini. Ob tem je ruski voditelj poudaril, da je Moskva za svojo zaščito pripravljena uporabiti vsa sredstva, vključno z jedrskimi.

Po Putinovem oznanilu so na spletnih straneh za prodajo letalskih kart v Rusiji zabeležili veliko povpraševanje po letalskih vozovnicah, saj očitno želi veliko potencialnih rekrutov čim prej zapustiti državo. Po podatkih spletne strani Aviasales, ki je priljubljena točka za nakup letalskih vozovnic v Rusiji, so za danes razprodane že vse vozovnice za neposredne lete na najbližje destinacije, denimo v Armenijo, Gruzijo, Azerbajdžan in Kazahstan. Vsaj do sobote naj bi bili polno zasedeni tudi vsi leti v Istanbul, ki je po zahodnih sankcijah in zaprtju evropskega zračnega prostora postal ena glavnih letalskih poti iz Rusije. Podobno velja za Beograd – naslednji let naj bi bil na voljo šele naslednji ponedeljek.

V ruskih mestih vre
Iz nekaterih ruskih mest prihajajo poročila o protivladnih protestih, kjer naj bi oblasti pridržale več sto oseb. Fotografije in posnetki prikazujejo policijsko surovost do protestnikov.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Evropska poslanka Romana Tomc postala podpredsednica največje politične skupine v Evropskem parlamentu

Evropska poslanka Romana Tomc iz vrst največje opozicijske stranke...

Nad omrežje Jankovićevega tesnega prijatelja ZDA uvedle sankcije

Tesnega prijatelja ljubljanskega župana Zorana Jankovića, predsednika Republike Srbske Milorada...

Argentina: mesečna inflacija je najnižja v dveh letih in pol

Mesečna inflacija je v Argentini padla na 4,2 odstotka....