V predsedniško tekmo vstopa tudi najbolj radikalni poslanec Levice

Datum:

Svet stranke Levica se je danes odločil, da v tekmo za predsednika republike pošlje poslanca Miho Kordiša. Tistega Kordiša, ki bi gospodarstvenike z bajoneti “steral v morje” in je znan po drugih ekstremnih stališčih, ki v demokratični družbi ne bi smela imeti prostora v javnem diskurzu. 

Novica, da Levica v predsedniško tekmo pošlje Miho Kordiša spada v rubriko “saj ni res, pa je”. S to potezo bo namreč v bitko poslala svoje najbolj radikalno orožje, ki pa bi stranko lahko tudi dokončno pokopal.

Znano je namreč, da Levici napovedujejo zadnji mandat v državnem zboru, znova so vstopili v levo vlado, kjer stranke med seboj tekmujejo katera bo bolj “leva” in nas še bolj oddaljevala od normalnosti.

Miha Kordiš in Tonja Jerele (Foto: Facebook)

Najbolj radikalen med radikalnimi
V radikalnosti zagotovo najbolj izstopa prav poslanec Kordiš. Ta se je v preteklosti proslavil s podporo totalitarnim simbolom in spornim osebnosti iz preteklosti, ki so masovno kršile človekove pravice in pobile na milijone ljudi. Njegov največji sovražnik so gospodarstveniki, o katerih je že večkrat izrekel skrajno žaljive in nedostojne besede. Kordiš je namreč mojster sovražnega govora in podpornik protiustavnih idej, ki v demokratični družbi ne smejo imeti prostora.

Miha Kordiš (Foto: STA)

Če bo v politično tekmo vstopil še Milan Brglez, bo ta dobil močno konkurenco prav v Kordišu, saj oba ne skrivata simpatij do Che Guevare.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump ob koncu konvencije RNC napovedal deportacijo nezakonitih priseljencev in podpornikov Hamasa

Donald Trump je tudi uradno republikanski predsedniški kandidat. Nominacijo...

Ministrica se še naprej trudi razdeliti neuporabne Linux računalnike

Ministrica za digitalno preobrazbo  Emilija Stojmenova Duh bi morala...

Vlada želi davčno uničiti še eno priljubljeno obliko podjetništva

Vlada Roberta Goloba pripravlja nov predlog zakona o dohodku...

Ni služb: Švarc Pipanova, Škoficeva in Kaja Širok ostajajo na nadomestilih

Robert Golob je ta mesec prejel 6726 bruto ali...