V predsedniško tekmo vstopa tudi najbolj radikalni poslanec Levice

Datum:

Svet stranke Levica se je danes odločil, da v tekmo za predsednika republike pošlje poslanca Miho Kordiša. Tistega Kordiša, ki bi gospodarstvenike z bajoneti “steral v morje” in je znan po drugih ekstremnih stališčih, ki v demokratični družbi ne bi smela imeti prostora v javnem diskurzu. 

Novica, da Levica v predsedniško tekmo pošlje Miho Kordiša spada v rubriko “saj ni res, pa je”. S to potezo bo namreč v bitko poslala svoje najbolj radikalno orožje, ki pa bi stranko lahko tudi dokončno pokopal.

Znano je namreč, da Levici napovedujejo zadnji mandat v državnem zboru, znova so vstopili v levo vlado, kjer stranke med seboj tekmujejo katera bo bolj “leva” in nas še bolj oddaljevala od normalnosti.

Miha Kordiš in Tonja Jerele (Foto: Facebook)

Najbolj radikalen med radikalnimi
V radikalnosti zagotovo najbolj izstopa prav poslanec Kordiš. Ta se je v preteklosti proslavil s podporo totalitarnim simbolom in spornim osebnosti iz preteklosti, ki so masovno kršile človekove pravice in pobile na milijone ljudi. Njegov največji sovražnik so gospodarstveniki, o katerih je že večkrat izrekel skrajno žaljive in nedostojne besede. Kordiš je namreč mojster sovražnega govora in podpornik protiustavnih idej, ki v demokratični družbi ne smejo imeti prostora.

Miha Kordiš (Foto: STA)

Če bo v politično tekmo vstopil še Milan Brglez, bo ta dobil močno konkurenco prav v Kordišu, saj oba ne skrivata simpatij do Che Guevare.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Za Zahod še kar nismo “Centralna Evropa”

Financial Times-ov Sifted, ki pravi, da je "vodilna medijska...

[Video] Arhitekt o kanalu C0: Katastrofi se ni mogoče izogniti

Na seji parlamentarne preiskovalne komisije o nezakonitostih in zlorabah...