[Video] Putin nenapovedano obiskal ukrajinski polotok Krim

Datum:

Danes mineva devet let od nezakonite priključitve Krima s strani Rusije. Ruski predsednik Vladimir Putin je ob tej priložnosti nenapovedano obiskal ukrajinski polotok Krim. 

Ruska režimska tiskovna agencija RIA poroča, da je Vladimir Putin obiskal umetniško šolo in otroški center v Sevastopolu. Očitno sta bili lokaciji obiska izbrani kot nekakšen odgovor na nalog za aretacijo Putina, ki ga je včeraj izdalo Mednarodno kazensko sodišče v Haagu. V nalogu Putinu namreč očitajo, da je odgovoren za sodelovanje pri ugrabitvi ukrajinskih otrok in njihovi deportaciji v Rusijo.

Putin je z letalom odpotoval iz Moskve v Sevastopol, največje mesto na Krimu. Gre za 1.821 kilometrov dolg let. Nato so ga po besedah ​​proruskega guvernerja Krima Mihaila Razvožajeva z avtomobilom obiskali več lokacij v mestu. Putin si je poleg umetniške šole in otroškega centra ogledal tudi arheološko najdišče v bližini ostankov starogrškega mesta Herson, so sporočili ruski državni mediji.

Razvožajev je po poročanju Indexa priznal, da obiska na Krimu niso pričakovali in da je bilo vse vnaprej pripravljeno za video konferenco z ruskim predsednikom. “Naš predsednik Vladimir  Putin zna presenetiti. Na dober način,” je po navedbah Russia Today zapisal preko Telegrama.

Spomnimo, da je nalog za prijetje Putina, ki ga je izdalo Mednarodno kazensko sodišče, prvi tovrstni nalog, ki se nanaša na voditelja ene od petih stalnih članic Varnostnega sveta ZN. Predobravnavni senat Mednarodnega kazenskega sodišča v Haagu je nalog za aretacijo izdal tudi za Marijo Lvovo-Belovo, komisarko ruskega predsednika za pravice otrok.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Vabljeni na Ritem srca – festival sodobne krščanske glasbe

Radio Ognjišče tudi letos pripravlja festival sodobne krščanske glasbe...

V Kongu spodletel državi udar

Vojska Demokratične republike Kongo trdi, da je danes preprečila...

Pokojnine – stvari so blizu vrelišča

"Ne vem, kako bodo prihodnjo zimo preživeli naši upokojenci....

Po infarktu je na helikopter čakal kar uro in pol

Osebo, ki jo je zadel srčni infarkt je kar...