[Video] Razkriti posnetek dokazuje vpletenost uslužbenca UNRWA v oktobrski masaker v Izraelu

Datum:

Izrael je razkril prestreženo vsebino telefonskega pogovora, kjer Memduh Alkali, učitelj, zaposlen v osnovni šoli UNRWA (Agencije Združenih narodov za pomoč palestinskim beguncem na Bližnjem vzhodu) teroristom Hamasa pove, da je v Izraelu in se bori proti Judom, v Gazo pa se bo vrnil šele, ko bo padel v bitki.

Spomnimo, da so razkritja prejšnji mesec nakazala, da je 12 uslužbencev UNRWA pomagalo teroristični organizaciji Hamas pri napadu na Izrael oktobra lani in Hamas podpiralo v naslednjih dneh. Po besedah državnega sekretarja ZDA Antonyja Blinkna je 1200 zaposlenih UNRWA v Gazi del Hamasa ali Islamskega džihada, torej dejanskih operativcev znotraj političnih in vojaških organizacij.

Tiskovni predstavnik izraelske vojske kontraadmiral Daniel Hagari je na ponedeljkovi večerni tiskovni konferenci povedal, da se je vojska kljub “težki vsebini” odločila objaviti zvočne posnetke osebja UNRWA, ki je sodelovalo v napadu 7. oktobra, kot opomin.

“Pokol, ki ga je zagrešil Hamas 7. oktobra, je najbolj dokumentiran pokol v zgodovini. Hamasovi teroristi so posneli lastno okrutnost,” je izpostavil in dodal, da sčasoma prihaja na plano vedno več pričevanj in obveščevalnih podatkov.

Na posnetku je mogoče slišati, kako so teroristi vstopili na izraelsko ozemlje in sodelovali pri pokolu in terorju. “Na enem od posnetkov je Hamasov terorist, zaposlen kot učitelj na šoli UNRWA v Deir al-Balahu, svojemu prijatelju povedal, da je ujel sabaya.” Džihadistom iz vrst Islamske države je to izraz za spolnega sužnja. Jezidske ženske, denimo, ki so jih imeli v ujetništvu, so poimenovali tako. “Sabaya je islamski izraz za ženske in otroke, ki so lastnina muslimanskega moškega”, je o pomenu besede še pojasnil Hagari.

“V pogovoru terorist na drugi strani linije žensko opiše kot plemenito kobilo,” je povedal in spomnil, da je Hamas 7. oktobra z mladimi ženskami ravnal okrutno in brutalno, jih ugrabil z njihovih domov in z njimi ravnal kot z živalmi.

“To, da talce označujejo z izrazi “sabaya” in “plemenita kobila”, nas ponoči ohranja budne in od sveta zahteva, da kriči, kot je to storil glede jezidskih žensk,” je poudaril. Pričevanja talcev, izpuščenih iz Gaze, so svet seznanila z nevarnostjo, ki so ji izpostavljeni talci, zlasti ženske in otroci.

Ž. N.

Sorodno

Zadnji prispevki

Skrivnostno izginotje in brutalni umor pretresata Slovenijo

Slovenijo je pretresel brutalni umor 33-letne Sabine Arklinič, matere...

Škocjan: V Dobruški vasi bodo postavili nov vrtec

V romskem naselju v Dobruški vasi, v občini Škocjan,...

Shema, ki pojasni, kakšno bogastvo so si nagrabili “necenzurirani”

"Necenzurirano" novinarstvo ni poceni. Iz sheme, ki jo objavljamo...