[Video] Rusi priznali: Protiofenziva daje rezultate

Datum:

Ruske oblasti so javno priznale, da ukrajinska protiofenziva daje rezultate. Vas Pjatihatki v južni regiji Zaporožje so ukrajinski vojaki najprej osvobodili okupacije, nato so kontrolo nad vasjo izgubili, sedaj pa naj bi ruske sile ponovno pregnali. Tovrstna priznanja so s strani ruskih oblasti, četudi lokalnih, redkost. 

                   

“Sovražnikovi napadi v valovih so dali rezultate, kljub velikim izgubam. Nadaljujejo se težki boji v tej regiji,” je na socialnem omrežju Telegramu zapisal okupacijske uprave Rogov, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Ukrajinska stran navedb zaenkrat še ni potrdila. Ruski blogerji trdijo, da se bo Ukrajinska vojska sedaj preusmerila proti Vasilivki, poroča Visegrad.

Medtem ko ukrajinske oblasti ne potrjujejo, da so ponovno prevzeli kontrolo nad vasjo, pa so potrdili, da so njihove sile v regiji Herson uničile rusko skladišče streliva. “Naše oborožene sile so zjutraj zadale pomemben in zelo glasen udarec v vasi Rikove v okrožju Heničesk na začasno zasedenem ozemlju hersonske regije,” je sporočil tiskovni predstavnik ukrajinske vojaške uprave v Odesi Serhij Bračuk.

Rogov, sicer vodja gibanja, sedaj trdi, da ruska artilerija intenzivno obstreljevali vas, s ciljem obkoliti ukrajinske enote. Rogov je sicer vodja gibanja Mi smo z Rusijo, poroča STA. Twitter profil Visegrad je medtem poobjavil posnetek, na katerem se vidi ogromen oblak dima, ki se dviga daleč na obzorju ob zvokih eksplozij.

Vas Rikove leži približno 20 kilometrov od Heničeska. Mesto ob Azovskem morju na jugu Ukrajine so ruske sile zavzele in okupirale v prvih dneh invazije, februarja lansko leto.

Gal Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump dosegel novo pomembno zmago

"Združimo se, da bi končali z vsakršnim oboroževanjem našega...

“Golobnjak” poskrbel za ponižanega Brgleza

"Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji na...

Podobnik podprl povezovanje SLS in NSi

Po dolgoletnem evropskem poslancu in nekdanjem predsedniku SLS Francu Bogoviču,...

Je Klakočarjeva spoznala razsežnosti sejanja sovraštva do drugače mislečih?

V luči poskusa atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se...