[Video] Ruski propagandisti šli čez vse meje: Evropejce strašijo s hladom in lakoto

Datum:

Ruski medij Russia Today, ki je pod nadzorom Kremlja, je objavil video posnetek “božičnega voščila” Evropejcem. Tega je na Twitterju delil novinar britanskega BBC-ja Francis Starr, ki redno spremlja ruske državne medije, in zapisal: “O moj bog. Ruska državna televizija ima božično sporočilo za Evropejce.”

Video prikazuje praznovanje Božiča v obdobju treh let: lani, letos in v prihodnjem letu. Praznovanje lanskoletnega Božiča so prikazali v družinski hiši, obsijani z veliko lučkami, ki svetijo na božičnem drevesu. Starši so svoji veseli hčerki za Božič podarili hrčka. Ko so prikazali letošnji Božič, je bilo mogoče videti, da so primorani praznovati v poltemi. Oče pa je uporabil hrčkovo kolo in s poganjanjem prižgal božične lučke.

Russia Today za Božič 2023 predvideva najtemnejšo prihodnost Evrope, ko oče in hči sedita za praznično mizo v klobukih in plaščih, mama pa postreže obrok, ki milo rečeno ni videti okusen. Izkazalo se je, da je za Božič skuhala hrčka, ki sta ga hčerki podarila leta 2021.

Propagandni prispevek se konča s sporočilom: “Vesel protiruski Božič! Če vam vaš medij ne pove, kam to pelje, je Russia Today na voljo prek zasebnega virtualnega omrežja (VPN-ja).”

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Član Ruparjevega društva, Suad Muslimović, deležen groženj s strani skrajnih levičarjev

Četrtkova novinarska konferenca društva 1. oktober se je začela...

Nočna zapora Dunajske ceste

Zaradi dostave konstrukcije viadukta bo danes in v nedeljo...

Svet SDS: Država ukinja volišča in otežuje glasovanje

SDS je na seji sveta stranke, ki ga je...