[Video] Slovenski škofje v velikonočni poslanici: “Praznujemo najlepši in največji praznik človeštva.”

Datum:

“Po tej poti ne hodimo sami, ampak v tesni navezi z Njim, ki pozna pot in gleda cilj,” je v velikonočnem voščilu slovenskih škofov izpostavil celjski škof msgr. dr. Maksimilijan Matjaž. Slovenski škofje želijo, naj veselje velikonočnega praznika okrepi vse ostarele, bolne in osamljene, vse begunce in nemočne ter vse, ki ste daleč. “Kristus je vstal in živi za vse. Aleluja!”

                   

Po besedah škofov praznujemo najlepši in največji praznik človeštva, praznik zmage življenja nad smrtjo, praznik velike noči. V poslanici so spomnili, da je Jezus svoje učence pri zadnji večerji povabil, da jih bo po vstajenju pričakal na gori v Galileji, kjer se jim bodo odprle oči, da bodo lahko videli dlje in spoznali pomen dogodkov, ki so se zgodili ob veliki noči.

Pot na goro in spust z nje je po njihovih besedah podoba človeškega življenja. “Pomaga nam razumeti velikonočno skrivnost. Bog ne odpravlja trpljenja in smrti, obsije pa z lučjo ti dve skrivnosti človeškega bivanja. Ta luč je njegov klic in obljuba, da bo z nami vse dni do konca sveta. Vendar ne v obliki sile in moči, pred katero bi moral človek trepetati, ampak v podobi bližine in lepote, v kateri se človek počuti ljubljen in varen. Z vstopom Božjega Sina v človeško smrt, sta tudi smrt in trpljenje postala del poti iz starega v novo, iz človeškega v Božje.” Poudarjajo, da po tej poti ne hodimo sami, ampak v tesni navezi z Njim, ki pozna pot in gleda cilj.

“Dragi bratje in sestre, to vero v moč in lepoto Božjega življenja želimo škofje deliti z vsemi prebivalci naše domovine ter z vsemi rojaki v zamejstvu in po svetu. Naj veselje velikonočnega praznika okrepi vse ostarele, bolne in osamljene, vse begunce in nemočne ter vse, ki ste daleč. Kristus je vstal in živi za vse. Aleluja!”, so zaključili.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...

Eden od dagestanskih teroristov je bil iz borilne skupine prvaka MMA Habiba Nurmagomedova

Gadžimurad Kagirov, borec MMA, povezan s slavnim borcem Habibom...