[Video] Ukrajinci so iz zasede sestrelili 31 ruskih oklepnikov

Datum:

Videoposnetek prikazuje uničenje ruskih bojnih vozil iz zasede – kar 31 naenkrat. Dogodek se je pripetil v bližini premogovniškega mesta Vuhledar v vzhodni Ukrajini, ki ga ruske sile že mesece poskušajo zavzeti. Navedbe je potrdilo britansko obrambno ministrstvo in dodalo, da naj bi Rusi za seboj pustili vsaj 30 pretežno ohranjenih bojnih vozil. 

Ruska vojska je doživela hud poraz v krvavi bitki blizu premogovniškega mesta Vuhledar na ukrajinskem vzhodu. Gre za pomembno ukrajinsko oporišče na strateškem presečišču med vzhodno in južno fronto, kjer so se odvijali eni najbolj krvavih bojev v tej vojni. Gre za območje, kjer se Kremelj prizadeva za odločilno ofenzivo na vzhodni fronti. Na videoposnetku lahko vidimo premikajočo se skupino ruskih bojnih vozil, ki jo iz zasede uničijo ukrajinski vojaki, skupaj 31. Gre za mesto, ki si ga ruske sile že mesece prizadevajo zasesti. Dogodek se je pripetil pretekli teden, ob tem pa je življenje izgubilo večje število vojakov, poroča New York Post

Na posnetku iz zraka je mogoče videti ruske vojake, ki skušajo z begom rešiti svoje življenje pred nenehnim ukrajinskim bombardiranjem iz zraka. Med kaosom lahko vidimo, kako ruski tanki “kosijo” lastne ljudi. Eden od posnetkov prikazuje, kako ruski tank pregazi kup teles, oblečenih v uniforme, spet drugi gorečega ruskega vojaka, kako beži proč od tanka po zasneženi pokrajini. 31 oklepnikov naj bi sicer uničili ukrajinski droni. Vozila so bila poslana brez topniškega kritja, da bi napadla ukrajinske položaje. Iz vrst ruske skupine Wagner pa se je ob posnetku pojavil komentar, da se okoli Vuhledarja odvija prava katastrofa, kar naj bi bila posledica neustreznega poveljstva. 

Uničevanje ruskih oklepnih vozil (Foto: posnetek zaslona)

Ruska 155. brigada, ki je izgubila bojna vozila, naj bi dnevno ostala brez 300 vojakov v bližini Vuhledarja, zato so jo morali od začetka vojne že trikrat kadrovsko dopolniti. Sedaj pa je bila v bližini Vuhledarja uničena skoraj celotna brigada. Ruski vojaki sploh niso imeli priložnosti izvesti protinapada. Najhujše pa je, da za katastrofalne ruske izgube vodstvo ne odgovarja. Prav tako je mogoče opaziti, da so bili ruski vojaki slabo pripravljeni in izurjeni za podvig. Zadeva pa kaže tudi na pomanjkanje učinkovite interakcije med posameznimi vejami ruskih oboroženih sil, saj so bila bojna vozila povsem brez kritja. Ponižujoč poraz je potrdilo tudi britansko obrambno ministrstvo, ki je dodalo, da so ruske enote po spodletelem napadu verjetno pobegnile, za seboj pa pustile vsaj 30, večinoma nepoškodovanih vozil. 

Uničevanje ruskih oklepnikov (Foto: posnetek zaslona)
Ruski oklepniki (Foto: posnetek zaslona)
Kolona ruskih oklepnikov (Foto: posnetek zaslona)
Oklepna vozila (Foto: posnetek zaslona)

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Levičarska vlada preplavlja Avstralijo z migranti

Dolga leta je Avstralija vejala za državo s pametno...

Shema, ki pojasni, kakšno bogastvo so si nagrabili “necenzurirani”

"Necenzurirano" novinarstvo ni poceni. Iz sheme, ki jo objavljamo...

Incident: Podporniki Hamasa napadli Ruparja, ki je za evropsko poslanko podprl Zalo Tomašič

Na današnji tiskovni konferenci ljudske iniciative Glas ljudstva in...