[Video] Ustavi in preišči! Trump z vsemi topovi nad “Malega Mika” Bloomberga!

Datum:

Ameriški predsednik Donald Trump ne prizanaša zboru kandidatov za demokratsko predsedniško nominacijo na jesenskih predsedniških volitvah. Njegovo pozornost je zdaj pritegnil judovski milijarder in nekdanji newyorški župan Michael Bloomberg. Na tapeti je t. i. politika “ustavi in preišči,” zaradi katere je bilo življenje črncev v New Yorku med njegovim županovanjem nevzdržno.

“Če ste bili črnec v New Yorku, so vas ustavili 2x na dan, 3x na dan, niste mogli priti domov, stalno so vas ustavljali,” je v četrtkovem intervjuju z Geraldom Rivero povedal ameriški predsednik Donald Trump. “Kar je Bloomberg storil črnski skupnosti, je sramota.”

Trump je ob tem poudaril, da bi bil res presenečen, če bi črnska skupnost namenila svoj glas za demokratskega kandidata na predsedniških volitvah človeku, kakršen je Michael Bloomberg.

Tudi sam Trump je v preteklosti izrazil podporo t.i. metodi ustavljanja in preiskovanja mimoidočih. Po njegovih besedah, ko je to počel Rudy Giuliani, je to dejansko pomagalo zmanjšati stopnjo kriminala v New Yorku. Po drugi strani pa je pri Bloombergu po poročanju RT šlo zgolj za izživljanje nad manjšinami.

Bloomberg se je ob vstopu v tekmo za demokratsko predsedniško nominacijo večkrat opravičil za svojo sporno poltiko. Trdil je, da je šele zdaj na stara leta uvidel, kako zelo so njegova dejanja vplivala na pripadnike črnske in latinskoameriške manjšine v New Yorku.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Zala Klopčič: Ljudje, ki spreminjajo spol, ne bi smeli biti zaposleni v šolstvu

S spletno komentatorko Zalo Klopčič smo se pogovarjali o...

Matjaž Han je novi predsednik SD

Matjaž Han je novi predsednik Socialnih demokratov. V drugem...

Vili Kovačič želi odpraviti neustavnosti referendumskega zakona

Vili Kovačič je na Ustavno sodišče RS vložil pobudo...

Tretjina azilantov v Avstriji je povsem nepismenih

Kar dve tretjini migrantov, ki so jim lani v...