[Video] V terorističnem napadu v Istanbulu ubitih šest ljudi, kar 81 je ranjenih

Datum:

Turčijo je danes pretresel teroristični napad v Istanbulu, v katerem je po zadnjih podatkih umrlo šest ljudi, 81 pa je ranjenih. Oblasti so zvečer sporočile, da je šlo za samomorilski napad, ki ga je izvedla ženska, navaja francoska tiskovna agencija AFP. Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je dejanje obsodil in napovedal kaznovanje storilcev.

                   

Po navedbah turške televizijske mreže NTV je eksplozija odjeknila na ulici Istiqlal v središču mesta v času, ko je bilo tam veliko ljudi. Po navedbah nemške tiskovne agencije dpa gre za turistično ulico v evropskem delu Istanbula. “Bombo je sprožila ženska. Ubitih je bilo šest ljudi, število ranjenih se je povzpelo na 81. Zdravstveno stanje dveh je zelo resno,” je zvečer povedal turški podpredsednik Fuat Oktay.

Storilci tega podlega napada bodo razkriti. Naj bo naše prebivalstvo prepričano, da bodo storilci kaznovani,” pa je dejal Erdogan na novinarski konferenci dve uri po eksploziji. “Poskusi, da bi Turčijo in turški narod ujeli v teror, ne bodo dosegli svojega cilja ne danes ne jutri, kakor tudi niso včeraj,” je še povedal turški predsednik.

Foto: epa

Na kraj eksplozije so napotili reševalne enote in policijo, ki je območje zaprla. Na fotografijah, objavljenih na družbenih omrežjih, je videti na tleh ležeče ljudi.

Na socialnih omrežjih se je že pojavil posnetek nadzorne kamere v času eklsplozije:

https://twitter.com/nexta_tv/status/1591799638524571648?s=20&t=ezheWKQoO6Cy56mmQNIZFQ

Stanje po eksploziji:

https://twitter.com/nexta_tv/status/1591795430056415234?s=20&t=ezheWKQoO6Cy56mmQNIZFQ

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki