[Video] Zakaj želijo levi mediji tudi po oprostilni sodbi še vedno linčati Rittenhousa? Gre za napad na temeljno pravico do samoobrambe

Datum:

“Ta primer nima nič opraviti z raso in nikoli ni imel nič z raso. Gre za pravico do samoobrambe,” je Carlsonu v prvem intervjuju po oprostitvi povedal Kyle Rittenhouse. Pri tem je dodal, da ni rasist, da podpira gibanje BLM in miroljubne proteste.

Porota je 19. novembra 2021 na sojenju proti Kylu Rittenhousu enoglasno odločila, da je mladenič, ki je 25. avgusta 2020 med izgredi BLM in Antife v Kenoshi v samoobrambi ubil dva napadalca, tretjega pa ranil, nedolžen. Vseeno krvi želji osrednji mediji ter demokrati ne odnehajo. Demonizacija Rittenhousa se navkljub dejstvom nadaljuje, ministrstvo za pravosodje pa grozi s pregonom na zvezni ravni.

“Je nekaj, kar ti ne pusti spati. Ko končno zaspiš, pa sanjaš o stvareh, zaradi katerih se zbudiš v hladnem potu,” je za ekipo Tuckerja Carlsona povedal Kyle Rittenhouse po tem, ko ga je porota na sojenju v Kenoshi spoznala za nedolžnega. 18-letnemu Rittenhousu je grozila dosmrtna zaporna kazen, ker je med izgredi BLM in Antife 25. avgusta 2020 v samoobrambi ubil dva napadalca, tretjega pa ranil.

Po oprostitvi še vedno zahtevajo njegovo glavo
“Pravzaprav je res grozljivo, ker se more zdijo tako resnične. In niso vse enake, gre za več različnih scenarijev o tem, kaj bi se lahko zgodilo. Živ sem, a kaj če ne bi bil?”
je bil s snemalci Tuckerjevega dokumentarca iskren Rittenhouse. A nočne more še zdaleč ni konec. Porota je resda Rittenhousa razglasila za nedolžnega, a ameriški osrednji mediji, levičarski aktivisti, demokrati nasplošno in celo oblasti pa še vedno zahtevajo njegovo glavo. Po razglasitvi sodbe se je oglasilo kar ministrstvo za pravosodje in začelo z grožnjami o pregonu Rittenhousa na zvezni ravni.

Čeprav je Rittenhouse hispanskega porekla, ga levičarji želijo prikazati kot podpornika bele nadvlade, za kar od samega začetka ni bilo nikoli nobene osnove. Levičarji v ZDA gradijo narativo, ki nima zveze z realnostjo. Pri tem se brezsramno poslužujejo laži, da bi pri nevedni javnosti dobili želen odziv. Zato npr. osrednji mediji konstantno ponavljajo laž, da je do “protestov” – to je prva laž – prišlo v odziv na policijski umor črnega Jacoba Blaka.

Lažna narativa, ki jo gradijo mediji
Če bi verjeli osrednjim medijem, je policija sredi belega dne ubila nič hudega slutečega Blaka samo zato, ker je bil črn, nato pa so prišli na ulice beli supremacisti in začeli streljati na miroljubne protestnike. To so dejansko laži, ki jih mediji prodajajo nevednim. V resnici je Blake navkljub temu, da je med upiranjem aretaciji, do katere je prišlo po klicu na policijo matere njegovega otroka, ki jo je v preteklosti že večkrat posilil, staknil štiri strelne rane, preživel. Končal je kot paraplegik in domnevno odkar več ne more hoditi, tudi ne posiljuje. Mu je pa hvalospeve med drugim pelo pol Hollywooda skupaj z ameriškim predsednikom Joejem Bidnom. V Kenoshi so zaradi Blaka izbruhnili izgredi Antife in BLM, v katerih so vandali požigali poslopja, razbijali trgovine in nasploh sejali strah in uničenje.

Rittenhouse je kot nekdo, ki je delal v Kenoshi, njegov oče pa je v mestu živel, poznal lokalno skupnost. Z razlogom je prepričan, da dela dobro, naivno šel v obrambo tuje lastnine. Vsekakor je imel več pravice biti tisto noč na ulicah Kenoshe kot katerikoli od njegovih napadalcev, ki so se v mesto pripeljali iz veliko bolj oddaljenih krajev. Rittenhouse je bes izgrednikov izzval, ker je pogasil požar. Želeli so zažgati bencinsko črpalko. Ko so ga napadli, se je branil in po sami Božji milosti tudi preživel.

Gre za napad na pravico do samoobrambe
“Ta primer nima nič opraviti z raso in nikoli ni imel nič z raso. Gre za pravico do samoobrambe,” je Carlsonu v prvem intervjuju po oprostitvi povedal Rittenhouse. Pri tem je dodal, da ni rasist, da podpira gibanje BLM in miroljubne proteste. Njegove besede podpirajo tudi njegova dejanja tiste usodne noči 25. avgusta 2020. Kamere so ga namreč ujele, kako eni izmed črnih protestnic nudi prvo pomoč, potem ko jo je doletela doza solzivca v spopadu s policijo.

Župan New Yorka Bill de Blasio. (Foto: epa)

A vse to je zaman. Levičarji so se odločili, da bo Rittenhouse grešni kozel, pa naj bo kriv ali nedolžen. Še farizeji so imeli več stika z realnostjo. Anthony Huber in Joseph Rosenbaum sta žrtvi. Morala bi biti živa. Edini razlog, zakaj nista, je, ker se je nasilen, nevaren moški odločil, da pripelje orožje čez mejo zvezne države in začne streljati ljudi,” je prek Twitterja sporočil župan New Yorka Bill de Blasio. Nič od tega, kar je zapisal de Blasio, ni res. Ravno obratno. Rittenhouse ni nikoli prek kakršnekoli meje med zveznimi državami tovoril kakršnokoli orožje. Rosenbaum je bil obsojeni pedofil, ki je spolno zlorabljal pet dečkov, starih med 9 in 11 leti. Če ga ne bi tistega dne spustili iz norišnice, bi bil še živ. Huber po drugi strani je ravno tako imel zajetno kriminalno kartoteko. Rosenbaum in Huber sta bila tista, ki sta napadla Rittenhousa, zaradi česar je ta v samoobrambi streljal.

A vse to je nepomembno. De Blasio je namreč pokazal, kaj je naslednji korak demokratov v boju proti za levičarje tako osovraženemu 2. amandmaju. Prepovedati nošenje orožja med zveznimi državami. Namen je Američane ob prečkanju v sosednjo zvezno državo na mestu razorožiti. Seveda bi s tem razorožili zgolj poslušne državljane, kriminalci, kakšna sta Joshua Ziminski in Gaige Grosskreutz, ki sta streljala oziroma naperila strelno orožje v Rittenhousa, čeprav tega orožja po zakonu sploh ne bi smela imeti pri sebi, bodo še naprej imeli orožje. Če so se do sedaj požvižgali na zakon, zakaj bi bilo v bodoče kaj drugače? Cilj demokratov je razorožiti Kyle Rittenhouse po Ameriki, zato da bodo njihove tolpe lažje ustrahovale preostale.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

SB Novo mesto: Zaradi izbruha covida obiski na nekaterih oddelkih niso dovoljeni

Vodstvo novomeške splošne bolnišnice je objavilo, da zaradi izbruha...

Ministrica Vrečko za vodenje NUK imenovala družinskega prijatelja, ki ne izpolnjuje pogojev

Vlada Roberta Goloba nadaljuje s političnim nastavljanjem kadrov na...