Viole obiskale trening Maribora, Green Dragonsi pa trening Olimpije

Datum:

V zadnjem tednu dni je veliko govora o navijačih, glavna tema so predvsem Viole in njihovo početje. Danes sta za nove sveže novice poskrbeli kar obe navijaški skupini. Viole so od daleč pospremile trening Maribora in dale spodbudo pred štajerskim derbijem. Vodstvo Green Dragonsov pa je obiskalo trening Olimpije in na povsem normalen način svojim ljubljencem podalo spodbudo.

                   

Koliko naslov prvaka pomeni navijačem, se jasno kaže v zadnjih dneh oziroma tednih. Na trenutke se zdi, kot da si navijači celo bolj želijo naslova kot pa nogometaši Olimpije in Maribora, ki se v zadnjem obdobju veliko pogovarjajo s svojimi navijači.

“Obstajajo igralci in ‘igralci’, mi smo tu zaradi igralcev!!!”
Viole, ki v zadnjih dneh niso prikazane v najlepši luči, se na mnenja drugih ne ozirajo preveč. Podali so jasna mnenja glede dogodkov, ki so se dogajali predvsem po tekmi s Koprom. Danes so Viole – ki so napovedale svoj obisk na trening in ga nato tudi obiskale – dale igralcem spodbudo pred štajerskim derbijem s Celjem. Da se ne ozirajo preveč na ostala mnenja in da še vedno podpirajo klub, so navijači pokazali s transparentom “Obstajajo igralci in ‘igralci’, mi smo tu zaradi igralcev!!!” Navijaška skupina Viole na dveh domačih tekmah ne bo smela biti nastanjena na svojem sektorju, lahko se pa udeleži gostovanj. Najprej odhajajo v Celje, potem v Ljubljano, na koncu pa še v Novo mesto.

Tudi Dragonsi niso zadovoljni, vendar ohranjajo mirne glave
Green Dragonsi
so se danes odločili za podobno potezo kot Viole, ki so že kar nekaj časa nazaj s svojim ultimatom mariborsko ozračje močno zavrele. Vodstvo navijaške skupine iz Ljubljane je danes v povsem mirnem ozračju povedalo svoje. Izpostavili so, da si želijo borbe igralcev na igrišču, ki je roko na srce v taboru zeleno-belih v zadnjem obdobju ni bilo ravno veliko. Nekoliko razočarani so bili tudi nad dogodki na zadnji domači tekmi, ko so igralci šele pozneje prišli iz garderobe pozdravit Green Dragonse. Zagotovo ni manjkalo spodbudnih besed, navijači pa kljub trenutno težki situaciji še naprej verjamejo, da se lahko naslov po 21. letih vrne v prestolnico.

“Smo družina, poskrbeli bomo drug za drugega in skupaj gremo do konca”
“Danes je vodstvo obiskalo trening NK Olimpija. Povedali smo naslednje:
Po sobotni tekmi smo navkljub vročim glavam in sramoti na semaforju povedali, da vam dajemo celotno podporo. Potem smo se pogovarjali med sabo in v tisti gužvi je vprašanje, kaj točno ste slišali.
Zato smo govorili s trenerjem, ker vam želimo na pozitiven način povedati, da vas podpiramo. In vas predvsem motivirati. Pred vami je še pet tekem, vsaka izmed njih je finale. Lahko da bo to eno izmed večjih razočaranj v vaši karieri, tako kot bo to veliko razočaranje za nas. Ampak mi v to ne verjamemo.
Mi verjamemo v to, da ste dovolj kvalitetni, da imate “jajca”, da greste čez teh pet ovir. Mi verjamemo, da ste dovolj izkušeni, da bomo šli skupaj čez to. Skupaj, kot da smo eno.
I
mate igralce, kot so Rade, Mata, Kelhi, Krona, ki ste že bili v podobnih položajih in ste se iz tega nekaj naučili. Vsi skupaj morate “iti na glavo”. Trdno, močno, s komolci, nič vam ni bilo podarjeno in nič vam ne bo. Za vsak centimeter na igrišču, za vsako podajo se bo potrebno boriti.
Ne igrate več za Stojiča, Nikoliča ali Mandariča. Zadnijih pet tekem boste odigrali za nas, za Severno tribuno, za Dragonse in za vse ostale navijače Olimpije. Smo družina, poskrbeli bomo drug za drugega in skupaj gremo do konca.
Verjamemo, da če bo Olimpija “borbala”, da rezultat ne bo izostal.
Druga stvar, o kateri se moramo nujno pogovoriti, je dejstvo, da ste nas razočarali ob neuspehih.
V ekipi je 18 igralcev. Nazadnje so prišli štirje pozdravit po tekmi. Fantje, mi razumemo, da se vam ne da. Da je v vaših glavah ogromno razočaranje. Ampak morate razumeti. To je sestavni del vašega posla. In naslednjič, pa če v Kopru izgubimo s 3:0, boste prišli pozdravit vsi. Poslušali boste naše “pizdenje”, če bomo želeli “pizditi” in poslušali boste naše ovacije, če bomo želeli povedati, da je bilo vse ok.
Večkrat smo kapetana opozorili, da je s tem konec “zajebancije”. In resno, ne dajte komurkoli razloga, da zaradi tega nori nad vami.
V nedeljo gremo v Koper po borbo. Vzet tri pike. V soboto bo na derbiju Sever grmel. Pričakujemo, da pustite srce na terenu. Če ga boste, bo vse ostalo prišlo samo od sebe.”

G. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Klakočarjeva užaljena, ker nesojenega partnerja na slavnostno sejo spet ne bo

Premier Golob se bo na predvečer dneva državnosti udeležil...

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...