Visoki uradnik Hamasa obljublja, da se pripravlja mnogo hujši pokol kot tisti 7. oktobra

Datum:

Najvišji uradnik Hamasa je med intervjujem za libanonske medije ta teden nakazal, da se pripravlja teroristični napad, večji od Hamasovega pokola 7. oktobra, in da se bo zgodil v ne tako oddaljeni prihodnosti.

Osama Hamdan, ki je v političnem uradu teroristične organizacije, je v sredo dejal, da teroristična organizacija ne obžaluje umora 1200 Izraelcev in da prihaja “osvobodilna vojna”.

V intervjuju, ki ga je povzel Bližnjevzhodni inštitut za raziskovanje medijev, je novinar vprašal Hamdana: “Če bi se lahko vrnil v preteklost do 6. oktobra, bi še vedno naredil to, kar si naredil 7. oktobra?”

“Zakaj bi nekateri domnevali, da ne bomo nadaljevali z našimi dejanji odpora?” je odgovoril Hamdan. Na vprašanje, ali Hamas kaj obžaluje, je odgovoril: “Obžaluje, ker je razbil celo divizijo okupacijske vojske?”

“Rekli ste, da če bodo Izraelci izvedli nove aretacije, potem ko bodo vsi zaporniki izpuščeni iz [izraelskih] zaporov, boste izvedli še eno operacijo,” je dejal sogovornik. “Torej lahko obljubite še 7. oktober?”

“Lahko obljubim, da prihaja osvobodilna vojna, ne le še en 7. oktober,” je odgovoril Hamdan. Na vprašanje, ali se bo napad zgodil v “bližnji prihodnosti”, je Hamdan dejal: “Mislim, da ni daleč.”

I. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Od ponedeljka se na Bledu obetajo zastoji

Zaradi gradnje blejske obvoznice bo od tega ponedeljka do...

Široko zaprte oči ob Golobu in Vukovićevi

“Štejem, da ti v celoti stojiš za tem in...

63. Sevniška salamijada

Društvo salamarjev Sevnica aktivno skrbi za ohranjanje tradicije, dviguje...

30 let pozneje: Zarota Depala vas

Nedavno se je predsednik SDS Janez Janša odzval na...