Vzpon nezakonitih migracij in stopnjevanje velike demografske zamenjave

Datum:

Avstrija zaradi množičnih migracij kritična do schengenskega območja. V Sloveniji strm vzpon nezakonitih migracij. Evropski parlament označil prepričanje o veliki demografski zamenjavi za “rasističnega”. Hkrati je slišati nove pozive za sprejemanje migrantov.

                   

Množične migracije v Evropo naraščajo, vse glasnejši pa so tudi tisti, ki temu nasprotujejo. Morda je ravno zato Evropska unija novembra izglasovala novo resolucijo, ki vključuje boj proti rasizmu in diskriminaciji. Medtem ko nekatere članice EU nadaljujejo s pogubno politiko uvažanja migrantov in to zagovarjajo kot rešitve za gospodarstvo, pa so druge vse bolj skeptične do smeri, v kateri plovemo pod poveljstvom bruseljskih globalistov. Nekatere države se tako med seboj povezujejo proti nezakonitim migracijam, med drugimi pa zaradi tega vprašanja prihaja do sporov. V nekaterih državah se je začelo javno govoriti tudi o demografski zamenjavi in o bolj zloveščih ciljih globalistov, ki sami trdijo, da gre za teorije zarote. Vendar pa številke govorijo zase, saj se migracije stopnjujejo, tudi v Sloveniji.

Avstrijsko notranje ministrstvo: “Schengen ne deluje”
Avstrija je presenetila Bruselj, ko je izrazila nasprotovanje temu, da Hrvaška vstopi v schengensko območje. Kot je rekel avstrijski notranji minister Gerhard Karner, naj še ne bi bil čas za širitev tega območja, saj ne deluje. Avstrija sicer ni vložila veta na vstop Hrvaške. Je pa podobno stališče za hrvaški časopis Večernji list izrazilo tudi avstrijsko notranje ministrstvo, ki kot dokaz, da varovanje zunanje meje ne deluje, navaja sto tisoč nezakonitih migrantov, ki so se znašli v Avstriji oziroma jih je avstrijska policija odkrila na meji, med njimi pa je kar 75.000 takih, ki niso registrirani niti v eni članici EU. Ob tem so dodali, da gre za pokvarjen sistem in da ga širjenje ne bo izboljšalo, zaradi česar prav tako avstrijsko notranje ministrstvo nasprotuje odpravljanju mejnega nadzora. Nadzor je še vedno tudi na slovensko-avstrijski meji, med drugim zaradi zgrešene migracijske politike zdajšnje slovenske vlade.

Foto: e-koroska.si, Jon Petek

Zaskrbljujoče stanje v Sloveniji
Tako kot Avstrija se tudi Slovenija letos sooča s povečanimi nezakonitimi migracijami, o čemer smo že poročali. Vendar pa v nasprotju z avstrijsko vlado, ki uvaja nadzor na mejami in se je v preprečevanju migracij povezala tudi z Madžarsko in s Srbijo, naša leva liberalna vlada vodi v teh kriznih časih promigrantsko politiko, ki jo odobravajo predvsem nevladniki, ki so zdajšnji koaliciji pomagali do oblasti. Letos je bilo do konca oktobra obravnavanih kar 21.467 nezakonitih prehodov slovenske meje. To število se je od števila nezakonitih migrantov lani v istem obdobju povečalo za 161,1 odstotek. Lani ob tem času je bilo namreč obravnavanih samo 8.222 nezakonitih prehodov meje. Čeprav nas nevladniki prepričujejo, da gre za begunce in ljudi, ki nujno potrebujejo pomoč, zadnje policijske statistike kažejo, da poleg Afganistancev, kjer je res umik ameriških sil in vnovični vzpon talibanov na oblast sprožil povečane migracije v Evropo, prevladujejo med migranti Indijci in prišleki iz Burundija. Gre za države, v katerih ni vojne ali spopadov. Najbolj obremenjeni z migranti ostajajo policisti na območju Kopra, sledi pa Novo mesto. Na območju Kopra je bilo obravnavanih kar 55,6 odstotkov vseh nezakonitih migrantov. Povečalo se je tudi število prosilcev za azil, ki je zraslo za vrtoglavih 413,9 odstotkov. Migracije tako ostajajo iz meseca v mesec v vzponu. Pri tem pa se je število zavrnjenih migrantov zvišalo samo za 5,2 odstotka. Morda je to odraz nove promigrantske vladne politike, ki očitno podpira veliko demografsko zamenjavo.

Evropski parlament
(Foto: STA)

Velika zamenjava: Teorija zarote ali realnost?
Evropski parlament je v novembru sprejel resolucijo, ki se med drugim posveča antirasizmu v Evropski uniji in označuje veliko demografsko zamenjavo za »rasistično«. Levičarji in liberalci že od nekdaj trdijo, da je velika zamenjava, ki jo sami stopnjujejo, samo “teorija zarote”, ki jo širijo “skrajni desničarji”. Vendar pa se lahko vsakdo prepriča o tem, ali drži, da gre za “teorijo zarote” ali pa za zaskrbljujočo realnost, tako da se sprehodi po kakšnem večjem – in konec koncev tudi manjšem – mestu zahodnoevropskih držav. Za primer vzamimo kar prestolnico Evropske unije Bruselj, kjer so po statistikah iz leta 2021 Belgijci postali manjšina. Le 25 odstotkov prebivalcev evropske prestolnice naj bi bilo Belgijcev, od 75 odstotkov prebivalcev s koreninami iz drugih držav pa je kar 41,8 odstotkov neevropskih korenin, 28,7 odstotkov iz Afrike. Nemški Frankfurt ima slabih 30 odstotkov tujega prebivalstva, v britanski prestolnici nekdanjega imperija Londonu so Britanci manjšina že od leta 2011. V Parizu naj bi bilo 20 odstotkov prebivalcev migrantov, kar 41,3 odstotki prebivalcev, mlajših od 20 let, pa naj bi imelo vsaj enega od staršev migranta. V Franciji so sicer z zakonom prepovedane statistike etničnega izvora prebivalstva, zato se ne ve, koliko je pravzaprav ljudi tujega izvora, ki že več generacij živijo v Franciji in imajo državljanstvo. Gre le za nekaj primerov demografske zamenjave, podobno pa je tudi v drugih evropskih mestih.

Migracije kot “rešitev” za Evropo?
Kljub temu po poročanju tujih medijev Združeni narodi, ki so že na prelomu tisočletja objavili študijo o »nadomestnih migracijah« kot mogoči rešitvi za nizko rodnost in starajoče se prebivalstvo, znova pozivajo k stopnjevanju množičnih migracij, s katerimi naj bi reševali demografske težave Evrope. Po poročanju španskega medija La Vanguardia naj bi bili skupaj s centrom Wittgenstein iz Avstrije in s Centrom za globalni razvoj iz Washingtona ocenili, da bo Evropa za “preživetje” v prihodnjih desetletjih sprejela vsaj 60 milijonov migrantov, večinoma iz Afrike. Ko se v tem kontekstu govori o preživetju, gre seveda za preživetje gospodarstva in ne za preživetje evropskih narodov, ki bodo v tem primeru postali manjšina v lastni domovini, dokler ne bodo izginili v novem Babilonu, ki ga ustvarja vodstvo Evropske unije. Pri tem je tudi z “gospodarskega vidika” tovrstna rešitev dvomljiva, saj so migranti velikokrat, poleg tega da dvigujejo stopnjo kriminala, tudi breme za državne blagajne in davkoplačevalce. Tako nam podatki iz Nemčije kažejo, da od migrantov, ki so prišli v to državo med krizo v letih 2015 in 2016, skoraj polovica ostaja brezposelnih. Tisti, ki so zaposleni, pa prejemajo tako nizke plače, da dobivajo tudi socialno pomoč iz žepa davkoplačevalcev, ki naj bi jih nadomestili.

Državni zbor (Foto: STA)

Odmevi zagovarjanja velike zamenjave tudi pri nas
Ne glede na to je višji sodelavec omenjenega Centra za globalni razvoj iz Washingtona izjavil, da “ne bo dovolj, če podaljšamo upokojitveno starost, vključimo na trg dela več žensk ali zvišamo stopnjo rodnosti, kot prav tako ne bo dovolj, če še bolj robotiziramo gospodarsko produkcijo ali selimo delovna mesta, kot smo to počeli do sedaj”. Nadaljeval je, da “nič od naštetega ne bo rešilo Evrope pred problemom starajočega se prebivalstva”. Meni, da bo morala “Afrika rešiti Evropo pred demografsko krizo, saj lahko le migracija znova zagotovi ravnovesje, migracija iz Afrike pa bo najbolj naraven način za zagotavljanje dela, potrebnega za ohranjanje rasti”. Odmeve tovrstnih stališč, ki upravičujejo množične migracije in veliko zamenjavo, pa smo nedavno lahko slišali tudi v slovenskem državnem zboru, ko je poslanka Monika Pekošak iz Gibanja Svoboda izjavila: “In če migrante integriramo v življenje, potem so tudi to davkoplačevalci. In glede na našo demografsko sliko, da bomo imeli v 30 letih približno 30 odstotkov starostnikov, me zanima, kdo bo zaslužil naše pokojnine.” Pod pretvezo reševanja demografskih problemov in gospodarstva tako levičarji in liberalci v Evropo uvažajo množice migrantov, hkrati pa žugajo s prstom vsem, ki nasprotujejo temu tihemu genocidu nad Evropejci.

Andrej Sekulović

Sorodno

Zadnji prispevki