Za letos zastavljene projekte vladi že zdaj zmanjkuje denarja

Datum:

Primanjkljaj v proračunu je v letošnjem letu precej višji, kot je bil v enakem obdobju lani. Ob polletju znaša 413 milijonov evrov, kar je trikrat več kot v enakem času lani, ko je Slovenija po pol leta ustvarila 124 milijonov evrov proračunskega primanjkljaja. Posledično vladi že zdaj zmanjkuje denarja za projekte, ki si jih je zastavila za letos.

                   

Na slednje opozarjajo tudi na finančnem ministrstvu. “Zavedati se moramo, da so pred nami časi, ko bomo morali še bolj preudarno upravljati s proračunskimi sredstvi. Financiranje vseh želja žal ni dolgoročno javnofinančno vzdržno ter v dobrobit države,” so sporočili.

Kaj slednje pomeni za posamezne projekte, bomo še videli, zagotovo pa nekateri ne bodo uresničeni oz. peljani naprej. Neuradno je slišati, da je vlada že prekinila projekt gradnje doma starejših v Osilnici, ki ga je načrtovala prejšnja vlada. Bolj ali manj je ustavljen projekt gradnje 3a. razvojne osi od Ljubljane do Kočevja, nobenega napredka ni čutiti na drugih infrastrukturnih projektih, med njimi gradnji 3. razvojne osi od Novega mesta do Bele krajine.

Moja Dolenjska

Sorodno

Zadnji prispevki

Slovenska nogometna reprezentanca prvič v zgodovini v osmino finala velikih prvenstev

Slovenska nogometna reprezentanca se je prvič v zgodovini uvrstila...

[Video] Množična udeležba na tradicionalnem praznovanju dneva državnosti na Polževem

Občina Ivančna Gorica je skupaj s soorganizatorji ob dnevu...

Moskva blokirala dostop do Nova24TV in Demokracije

Rusija je blokirala dostop do 81 medijev držav članic...