Nova 6-milijonska investicija v Lendavi

Datum:

Včeraj so na povabilo treh podjetij slovesno otvorili začetek gradnje novih gospodarskih objektov. Dogodka se je udeležil tudi župan Občine Lendava Janez Magyar, ki je ob skoraj 6-milijonski investiciji dejal, da Občina Lendava sledi potrebam kakovostnih in resnih investitorjev še posebej v primeru takšnih investicij, ki prinašajo delovna mesta. Občina za namen pridobivanja novih delovnih mest prilagaja tudi prostorske načrte in ustvarja pogoje, ki v Lendavo privabljajo nove kakovostne investitorje.

Občina Lendava je skladno z zakonom o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti organizirala javno zbiranje ponudb za prodajo stavbnih zemljišč v poslovno-industrijski coni v Lendavi v velikosti 7500 kvadratnih metrov. Podjetja TIME MANAGEMENT KFT, lendavska podružnica KOLIBRI TRANS Kereskedelmi és Szolgáltató Lft. ter TOTAL-GÉP KFT iz Madžarske so oddala ponudbe, ki so ustrezale vsem kriterijem javnega zbiranja ponudb, na podlagi česar je bila sklenjena pogodba.

Podjetja, ki se ukvarjajo z dejavnostjo obdelave jekla, kovinsko dejavnostjo ter prehranskimi dodatki bodo na lokaciji gradila proizvodne in skladiščne prostore. Z gradnjo bodo pričeli že prihodnji mesec, predvidoma poleti 2024 pa načrtujejo zaposlitev 30 oseb.

Predstavniki investitorjev so poudarili izjemno ugodno lego lokacije v Lendavi, ki nudi  možnosti za pokrivanje in povezavo s trgi, na katerih so že sedaj prisotni. Županu in občinski upravi so se ob tej priložnosti zahvalili za pomoč pri pridobivanju dokumentacije in posredovanje v smeri pospeševanja postopkov do pričetka gradnje.

Pomurske novice

Sorodno

Zadnji prispevki

Azijski vrh: Peking, Seul in Tokio so za jedrsko razorožitev Severne Koreje

Danes v južnokorejski prestolnici Seul poteka vrh voditeljev Južne...

Makarovič na zatožni klopi zaradi izbruha sovražnega govora in žalitve

“V Ljubljani se bo zaradi satirične pesmi Utrip laži...

Metlika: Obnovljen most do gradu Gradac

Grad Gradac, eden redkih kulturnih spomenikov državnega pomena v...