Zakaj pa ne: Z zaljubljenim teroristom je posnel “selfija”

10
Foto: Twitter

Na ugrabljenem letalu EgyptAir – ki ga je Seif Eldin Mustafa iz ljubezenskih razlogov prisilil pristati na Cipru in ne v Kairu, kot je bilo načrtovano – so bili vsi na smrt prestrašeni. Vsi, razen Bena Innesa, ki se je s svojim ugrabiteljem odločil posneti fotografijo. 

“Prosil sem nekoga od osebja, naj mu prevedejo, da si želim z njim posneti fotografijo. Skomignil je z rameni, OK, nakar sem se postavil poleg njega, stevardesa pa je posnela fotografijo,” je povedal Innes. Fotografija je bila posneta med tem, ko še ni bilo jasno, ali ima Mustafa oprtan pravi bombni pas ali ne, zato je Angležev podvig še toliko bolj fascinanten, poroča Independent.

“Ni se mi zdelo smiselno, da bi pretirano skrbel. Sredi stiske sem hotel ostati dobre volje. Če je bil njegov bombni pas pravi, potem tako ali tako nisem imel ničesar za izgubiti,” je po koncu incidenta povedal Innes, ki je med prijatelji sicer znan po tem, da sprejme skoraj vsak izziv.

Sostanovalec: Precej prismuknjeno, ampak to je pač Ben
“Ne vem, zakaj je to storil, ampak verjetno se je za kaj takega javil. Precej prismuknjeno, ampak takšen je pač Ben,” je podvig komentiral Benov sostanovalec Chris Tundogan.

Foto: EPA
Foto: EPA: Ugrabitelj Seif Eldin Mustafa pozdravlja medije in fotografe.

Mustafa je ugrabil letalo, ki je bilo namenjeno iz Aleksandrije v Kairo. Njegova prva zahteva je bila, da se letalo preusmeri na letališče Larnaca v Cipru. Zmeda se je začela takoj po pristanku, saj je imel ugrabitelj nenavadno zahtevo. Hotel je, da oblasti stopijo v stik z njegovo nekdanjo ženo, nato pa je zahteval še izpust političnih zapornikov in kontakt z enim izmed veljakov evropske politike.

Na koncu se je izkazalo, da je bil bombni pas, s katerim je grozil, ponaredek, sestavljen iz rabljenih mobilnih telefonov. Na razplet dogodkov se je odzval tudi egiptovski zunanji minister: ”Ugrabitelj ni terorist, pač pa idiot.” Ben Iness je tako kot vsi ostali odnesel celo kožo.

Ž. K.